poster

Sedam vrhova: K2 i Kanch - uspjesi i tragedije

Sedam vrhova

Dokumentarfilm | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 7 - K2 i Kanch - uspjesi i tragedije

INHALT

Ideja o tri najviša vrha na svijetu! Zašto ne? Nakon uspjeha na Mount Everestu idemo na treći po visini vrh svijeta - Kangchenjungu na krajnjem istoku Himalaje. Stipe Božić i Viki Grošelj uspinju se na vrh, ali događa se tragedija. Drugi penjački par Marija Frantar i Jože Rozman smrtno stradavaju u pokušaju uspona na vrh.
Druga planina po visini na svijetu nalazi se u gorju Karakorum na krajnjem zapadu himalajskog lanca. K2 je za penjače gotovo mitska planina jer svojim čudima i strminom mnoge izaziva, ali i ubija.
Loše vrijeme i ovaj put odnosi jednu žrtvu, Slovenca Boštjana Kekeca. Krajnje napore i mnoge opasnosti prati i kamera Stipe Božića koja stiže do vrha. Ovo je jedna od najdramatičnijih visokogorskih priča o povratku s olujne planine koja kulminira smrzotinama, snježnim sljepilom, iscrpljenošću i Boštjanovom smrću.

Fotos

Sedam vrhovaSedam vrhovaSedam vrhovaSedam vrhovaSedam vrhova

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.