SAISON: 1

FOLGE: 1

INHALT

"Jedan od urednika u Magnumu nije htio da objavimo fotografije masovnog ratnog zločina u Voćinu, da europskim čitateljima ne bi pokvarili Božić!", tvrdi za seriju "Slike rata" Zoran Filipović, poznati ratni fotoreporter i pisac koji je tijekom 90-ih radio za najpoznatiju svjetsku fotoagenciju Magnum sa sjedištem u Parizu. Karijeru je počeo krajem 80-ih u news magazinima Danas i Start. Tada se već proslavio serijom fotografija s Kosova u vrijeme albanskih prosvjeda protiv represije. Odabrao je i umjetnički pseudonim Zoro. Najpoznatiji svjetski časopisi poput Lifea, Frankfurtera, Le Figaroa, Phota i drugih prenosili su njegove fotografije s ratnih područja u RH i BiH. Bio je prvi fotoreporter koji je ušao u Dubrovnik na početku opsade grada, a zadnji koji je izašao iz Vukovara uoči njegovog pada. Poznati svjetski lifestyle i modni magazine Men's Vogue prvi put od svog osnutka objavljivao je ratne fotografije, čiji je autor bio Zoro. U epizodi govore vukovarski i dubrovački branitelji, kao i hrvatski umjetnici i povjesničari Pavao Pavličić, Tonko Maroević, Vlado Gudac i Mišo Đuraš.

Drehbuch:
Produzent: Gordan Malić

Fotos

Slike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran FilipovićSlike rata - Zoran Filipović

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.