SAISON: 1

FOLGE: 9

INHALT

U devetoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" gledaoci će vidjeti da li je bilo pokušaja da Tito i Jovanka prevaziđu sukob do koga je došlo prije putovanja u Sovjetski Savez, Koreju i Kinu. U neobjavljenom intervjuu, šef vojne službe bezbjednosti, general Dane Ćuić, objašnjava zbog čega nije došlo do pomirenja, zašto je Tito prekinuo komunikaciju sa Jovankom i da li je razmišljao o razvodu braka.

Ko je organizovao Jovankin dolazak na Brione i doček Nove 1978. godine na tom ostrvu? Zbog čega je Jovanka u posljednjem trenutku otkazala taj put i izbjegla susret sa Titom? Tito je i poslije toga pokušao da uspostavi kontakt sa Jovankom. Prije polaska na liječenje u Ljubljanu poslao joj je poklon na koji je ona izuzetno emotivno reagovala.

Još dok je Tito bio živ, Savjet za zaštitu ustavnog poretka donio je odluku da se prisluškuje, ne samo Jovanka, nego i njena rodbina. Gledaoci će saznati da li je ta odluka bila zasnovana na zakonu i realnim činjenicama.

U ovoj epizodi gledaoci će vidjeti ko je i na koji način obavijestio Jovanku da je Tito umro. Saznaće i kako je odlučeno da se Jovanki dozvoli prisustvo na sahrani. Otkrivamo i gdje je nestalo Titovo pismo namijenjeno Jovanki i kopiju tog pisma koja je poslata Kosti Nađu. Od igranih scena ove epizode posebno je potresna ona koja prikazuje susret Jovanke Broz i Indire Gandi.

O iseljenju Jovanke Broz iz Užičke 15 postoje razne verzije. Gledaoci će imati priliku da od neposrednih učesnika tih događaja saznaju kako je Jovanka iseljena iz kuće u kojoj je provela skoro 35 godina.

Fotos

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Mit dem Zug... (2006)

    image
    Was vor 15 Jahren am 7. April 1991 als Pausenfüller im Dritten Programm des Südwestfunks begann, hat sich zu einer festen Sendereihe etabliert. Unter dem Titel...
  • Die härtesten Gefängnisse der Welt (2016)

    image
    Dokureihe für den gepflegten Bürgertum-Grusel auf dem Sofa: es werden die titelgebenden härtesten Gefängnisse der Welt vorgestellt, in denen gleichermaßen...
  • Screen Heroes

    image
    Lights, camera.... action! “Screen Heroes: The Surf Film Festival World Tour” is a round up of the major surf film festivals around the globe. We are ready to...
  • Ancient Aliens - Neue Erkenntnisse (2015)

    image
    Ancient Aliens explores the controversial theory that extraterrestrials have visited Earth for millions of years.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.