Benutzer-Bewertung: 8/10

SAISON: 1

FOLGE: 5

INHALT

U petoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" gledaoci će saznati kakvu je ulogu imala Jovanka Broz u pripremi afere prisluškivanja, Brionskom plenumu i isključivanju Aleksandra Rankovića iz političkog i javnog života Jugoslavije. Zbog čega je Tito tražio od generala Miškovića da se iz izvještaja Tehničke komisije izostave dijelovi koji govore da su ozvučenja rađena na osnovu Titovog zahtjeva i da je Jovanka bila osposobljena da snima razgovore u svojoj kancelariji. Posebno će biti zanimljivo da li je zaista bila ozvučena spavaća soba Jovanke Broz i zbog čega je bio toliko značajan takozvani "bijeli telefon", koji se nalazio u njenoj sobi, ko ga je i kada postavio i ko je mogao da ga zloupotrijebi. Jovanka je poslije Titove smrti i razbijanja Jugoslavije promijenila mišljenje o radu Tehničke komisije, Brionskom plenumu i Aleksandru Rankoviću. U petoj epizodi gledaoci će dobiti odgovor i na druga pitanja: šta je uticalo na to da Jovanka promijeni svoj stav i šta je predlagala da bi se saznala prava istina o Brionskom plenumu. Da li je i Aleksandar Ranković promijenio svoj stav u odnosu na Jovanku i Stevu Krajačića i da li se Ranković plašio da Krajačić može da izvrši atentat na njega.

Fotos

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.