poster

Adopce: Konkurz na rodiče

Adopce: Konkurz na rodiče (2014)

Dokumentarfilm | Tschechische Republik
Regie: Alice Nellis

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar
Bewertung: 7.5/10

INHALT

Ovaj dokumentarni film Alice Nellis promatra nekoliko bračnih parova, koji su – iz različitih razloga – odlučili posvojiti djecu. Proučava velike promjene u odnosima promatranih parova nakon dolaska novih članova njihovih obitelji.
Ovaj dokumentarni film redateljice Alice Nellis promatra nekoliko bračnih parova, koji su – iz različitih razloga – odlučili posvojiti djecu. Marcela i Miroslav posvojili su djevojčicu Valentýnku, iako su već imali biološku kćer Emu. Miša i Pavel, koji ne mogu imati djecu, postali su skrbnici dječaka Mateja. Daniela i Miroslav uspjeli su roditi biološkog sina Tomáša, ali i dalje razmatraju posvajanje još jednog djeteta. Ovo kaleidoskopsko svjedočanstvo, koje uključuje mnogo korisnih savjeta stručnjaka, temelji se na prirodnom vremenskom slijedu. Njegova početna faza prati zamršene pripreme za posvajanje, uključujući i komplicirane birokratske procedure, stručna predavanja i psihološka ispitivanja. Ovaj autentični mozaik obuhvaća i dugo čekanje do trenutka kada par sazna za postojanje prikladnog djeteta. Također pokazuje prekrasne trenutke kada roditelji prvi put upoznaju svoje izabrano dijete u vrtiću i odluče ga prihvatiti. Film dubinski proučava velike promjene u odnosima promatranih parova nakon dolaska novih članova obitelji. U susretima s mladim parovima i njihovim roditeljima, POSVAJANJE se također dotiče međugeneracijskih odnosa. Također suočava iskustvo mladih parova sa stavovima članova drugih dviju obitelji, u kojima posvojeni pojedinci žive dugi niz godina. Iz tih ključnih trenutaka proizlazi ključno svjedočanstvo o potrebi međusobnog povjerenja između djece i odraslih. Treba i uzeti u obzir kada i kako obavijestiti posvojenu djecu o njihovu stvarnom podrijetlu.

Drehbuch:
DAUER: 75 min

Fotos

Adopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodičeAdopce: Konkurz na rodiče

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.