poster

Malmö: Izbor za pjesmu Eurovizije 2024. - finale

Eurovision Song Contest 2024 (2024)

glazbeni | Švedska

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Pratimo finalnu večer 68. izdanja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije 2024. koje se ove godine održava u Malmö Areni. Zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom "Tattoo", u Liverpoolu 2023., švedska televizijska kuća SVT, zajedno s Europskom radiodifuzijskom unijom (EBU), organizator je ovogodišnjeg natjecanja. Eurosong se sedmi put vraća u Švedsku. Malmö je treći put domaćin Eurosonga nakon natjecanja 1992. i 2013. Ostala su se održavala u Stockholmu 1975., 2000. i 2016. te Göteborgu 1985.
Tijekom finalne večeri kroz ovaj glazbeni spektakl vodit će nas holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede. Službeni slogan - Ujedinjeni glazbom - ostat će kao dio globalne brend strategije budućih natjecanja.
Ove godine natjecanje je donijelo i dvije promjene. Izravni finalisti Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) te domaćini Šveđani nastupili su i u polufinalnim večerima. Druga promjena odnosi se na produžetak vremena glasanja, točnije, glasanje u finalu bit će otvoreno uoči izvedbe prvog finalista.
Večeras u finalu za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja.
Hrvatski gledatelji glasaju u finalnoj večeri za svoje favorite, osim za svoga predstavnika.
Način glasanja:
Nazovite 06155 + redni broj pjesme (01-26).
Pošaljite SMS na 666555 s rednim brojem pjesme (01-26).
Cijena poziva iznosi 0,50 € za fiksne i 0,67 € za mobilne mreže.
Cijena SMS poruke iznosi 0,49 € /SMS s uključenim PDV-om.
Tehnički davatelj usluge: NTH Mobile d.o.o., korisnička služba 016388160.
Glasati mogu sve zemlje koje su se natjecale na Izboru za pjesmu Eurovizije 2024., a svoj glas imaju i gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na natjecanju. Oni će svoje favorite moći birati putem interneta, a njihovi će se bodovi predstaviti i podijeliti u obliku novog entiteta Rest of the World. Stručni žiriji i dalje će moći odlučivati o pobjedniku te će svoje bodove dijeliti u velikom finalu.
Više na Eurosong.hrt.hr i ttx str. 415.
Urednica prijenosa: Snježana Nožinić
Producent prijenosa: Damir Hanžek
Producent projekta: Denis Škorput

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.