SEZONA: 1

EPIZODA: 7

SADRžAJ

Nominacije za nagradu Bernardo Bernardi za najbolje unutrašnje oblikovanje prostora u 2018. godini.
U sedmoj epizodi prikazujemo dvije interijerske intervencije i jedan izložbeni postav.
"1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj" je izložba postavljena u Hrvatskom povijesnom muzeju povodom stote godine završetka Prvog svjetskog rata. S obzirom na izuzetno opsežnu i sadržajno bogatu građu koju je kustoski tim pripremio i rasporedio u pet tematskih cjelina, u skučenom prostoru muzeja autori izložbenog postava uvode koncept "oprostorene arhive".
RI-HUB je smješten u samom centru Rijeke u prizemlju historicističke uglovnice a zamišljen je kao prostor za rad i infocentar agencije koja provodi projekt Rijeka EPK 2020 te predstavlja dio obnovljene infrastrukture kojoj je dana javna namjena te koja nakon završetka manifestacije ostaje u javnom korištenju. Projektiran je kao otvorena prostorna struktura koja omogućava susrete, predavanja, tribine, komunikaciju s javnošću, razmjenu informacija i razvoj postojećih i novih oblika društvenosti. Ostvaren s minimalnim budžetom, on se više orijentira na aktivnosti koje se u njemu zbivaju i interakciju njegovih korisnika nego na formalno oblikovanje shvaćeno u nekom klasičnom smislu.
Atelier D 02 je drugi u nizu fleksibilnih izložbeno-prodajnih prostora za prezentaciju radova modne dizajnerice Branke Donassy, kao i za povremene izložbe drugih autora. Projekt minimalnim sredstvima potpuno preobražava zatečeni zapušteni prostor. Ono što je posebno zanimljivo jest eksperimentiranje u primjeni materijala proizvedenih za neku sasvim drugu namjenu i primijenjenih za izradu mobilijara, pa je tako cjelokupna interijerska oprema zapravo izvorni i unikatni dizajn. Budući da se naručitelj bavi tekstilom, svi elementi interijera (uključujući stolove, kabine za presvlačenje pa čak i veliko translucentno stropno platno, tj. integrirano rasvjetno tijelo) napravljeni su upravo od različitih oblika tekstila prožimajući time arhitekturu, modni i produkt dizajn. Sve je sašiveno i izvedeno u vlastitom aranžmanu samog naručitelja.
Autori koncepcije: Nikola Škarić, Sabina Sabljić, Vedran Duplančić
Voditelj produkcije: Viktor Sarić

Fotografije

Čovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitekturaČovjek i prostor - suvremena hrvatska arhitektura

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.