poster

Neotkrivena Amerika: Wyoming, zemlja samotnjaka

L'amérique inexplorée (2020)

dokumentarni | Francuska

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Le Wyoming, terre des solitaires

SADRžAJ

Sa šumovitim brdima i pustinjskim visoravnima koji se protežu dokle seže pogled država Wyoming jedno je od slabije poznatih blaga američkog Zapada. Ovaj golemi predio, smješten između Velikih nizina i planinskog lanca Stjenjak, otkriva nam vrtoglave kanjone i kamene pustinje, koje su oblikovali vjetrovi i loše vrijeme. Wyoming oblikom podsjeća na savršen pravokutnik i graniči s Idahom na zapadu, Montanom na sjeveru, Južnom Dakotom i Nebraskom na istoku te dijeli granicu s Koloradom i državom Utah na jugu. Ova golema država najslabije je napučena od svih saveznih država. Veličina joj je nešto manja od pola Francuske, a ima samo 570.000 stanovnika. Dobro došli u Wyoming, kraj koji na indijanskom jeziku znači Velika ravnica, nepristupačno područje kroz koje prolazi tek gdjekoja turistička ruta.

Fotografije

Neotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena AmerikaNeotkrivena Amerika

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.