poster

Bekstvo iz islamske države

Escape From ISIS (2015)

dokumentarni, informativni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Edward Watts

Ocjena: 8.5/10
Ocjena korisnika: 8/10

SADRžAJ

Ekskluzivan materijal, koji je snimio aktivista jedne ćelije unutar Islamske države, koji iznosi na videlo brutalnost režima, posebno sproveden nad milionima žena koje žive pod čizmom ISIS-a. Zaista izuzetna priča o čitavoj podzemnoj mreži, koja pokušava da spase te žene.
Snažna svedočenja žena koje su u klopci ove strahovlade, kao i onih koje su uspele da pobegnu, otkrivaju srednjevekovnu brutalnost, koju su mnoge morale da trpe, uključujući i bičevanja, kamenovanja i seksualno ropstvo.
Pod ISIS-om i žene sprovode brutalna pravila. Film obuhvata ekskluzivne intervjue sa članicama jezive ženske moralne policije, takozvane Al-kansa brigade (Al-Khansaa Brigade), koja opisuju lična iskustva sprovođena telesnih kazni nad ženama koje nose pogrešnu odeću.
A opet, u sred te strahote, mala grupa hrabrih volontera organizovala je podzemni kanal unutar teritorije Islamske države, putem kog oslobađaju zatvorenice ekstremista. To su pre svega žene i deca iz manjinske zajednice Jazidi, koje trpe najgore nasilje. Nikada pre ova grupa nije dozvolila kamerama da snime njihov rad. Snimci obuhvataju akcije spasavanja, pregovore sa borcima ISIS-a da oslobode njihove seksualne robinje, i konačno fizičko prenošenje oslobođenih žena i dece izvan granica Islamske države.

TRAJANJE: 49 min

Fotografije

Bekstvo iz islamske državeBekstvo iz islamske državeBekstvo iz islamske države

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.