Ocena: 6.5/10
Ocena uporabnikov: 7.3/10
(36 glasova)

POVZETEK

Sloviti detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh) preiskuje umor premožnega ameriškega poslovneža, ki je potoval na najslavnejšem vlaku na Balkanu. Film je nastal po klasičnem istoimenskem romanu Agathe Christie.
Film "Umor na Orient ekspresu" je nastal po istoimenskem romanu slavne Agathe Christie, v katerem se kot glavni lik pojavi detektiv Hercule Poirot. Poirot je na vlaku Orient Ekspres, kjer prepozna dobrega prijatelja. Zaradi snega so po dveh nočeh po Istanbulu obtičali nekje na Balkanu. Naslednje jutro najdejo Samuela Edwarda Ratchetta z nožem dvanajstkrat zabodenega v njegovem kupeju. Na vlaku je bilo s Poirotom še trinajst drugih potnikov, ki nimajo na videz ničesar skupnega – a to se spremeni, ko odkrijejo pravo identiteto umorjenega in večine drugih na vlaku. Film je režiral Kenneth Branagh, ki se pojavi tudi v vlogi slavnega detektiva, njegovi soigralci pa so med drugimi tudi zvezdniki Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz in Judi Dench.

Fotografije

Umor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresuUmor na Orient ekspresu

Recenzije


Ni pregledov

TvProfil uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti spletnega mesta. Več informacij o piškotkih najdete tukaj: pravilnik zasebnosti.