SEZONA: 1

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Uvijek postoje dvije strane zločina.
U hladno zimsko jutro, točno u 7.55 u podružnici banke u flamanskom gradu počne se odigravati prava drama. Pljačkaši uzimaju za taoce zaposlenike banke i klijente koji su posjetili banku, među kojima se našlo i dvoje djece. Policija, specijalci i pregovarači daju sve od sebe da ovu talačku krizu završe bez krvoprolića, no već od početka događaja jasno je da ovo nije obična talačka kriza, već da se iza pljačke banke krije još nešto. S vremenom, zarobljeni ljudi počnu se osjećati sve bespomoćnije, a kako dan odmiče, situacija se zapliće, tajne kao i strategije kriznog tima i kriminalaca se otkrivaju, dok situacija izmiče kontroli a drama produbljuje.
Ispričana s više gledišta, očima kriminalaca i njihovih taoca te policije koja je okružila banku, ova briljantna, napeta belgijska triler-serija puna misterija donosi događaje u paralelnoj perspektivi, u kojoj kroz epizode mijenja fokus na policiju te kriminalce i žrtve, dok životi vise o niti, sat otkucava, a gledatelji sklapaju sliku i mijenjaju svoje simpatije među stranama. Pregovarači i detektivi pokušavaju riješiti nemoguću situaciju, a zabrinuti rođaci i mediji dodatno otežavaju situaciju. S druge strane, nalaze se dva muškarca, koji su isplanirali genijalnu pljačku banke, dok se jasna crta između policije, kriminalaca i žrtava briše, a nepredviđene situacije i pogreške nižu, napetosti rastu, a događaji sve brže odvijaju. Ova vrhunska serija, koju od ostalih serija u žanru, prvenstveno, no ne i jedino, razlikuje način na koji je naracija strukturirana, može se pohvaliti vrijednim priznanjima, tj. nagradama u kategoriji najbolje serije (Biografilm Festival, 2018.), najboljeg scenarija, režije i serije (Festival Oostende, 2019.), najbolje europske fikcije (Festival de la Fiction TV, 2018.). Smještena radnjom u jedan dan, kada se dogodi talačka kriza, serija je snimljena u 12 epizoda, koje su razdijeljene na dva poglavlja, dok je svako poglavlje podijeljeno u dva dijela - “izvana” i “unutra”. "Izvana" donosi gledište pozicije policije i obitelji onih koji su se našli situaciju među taocima, a "unutra", koja slijedi istu vremensku liniju kao i "izvana", prati događaje iz perspektive kriminalaca i taoca. Takvo mijenjanje struktura služi kao i savršeno sredstvo za ubacivanje zapleta, naglih preokreta, koje je nemoguće predvidjeti, koji priči daju na punoći i dubini. U ovoj izvanrednoj seriji u produkciji televizijskih kompanija i kuća Woestijnvis, FBO, VIER i ZDF Neo te autora Julie Mahieu i Jonasa Geirnaerta, Sophie Decleir (“The Twelve“), Lukas De Wolf („Undercover“), Willy Thomas („Met Man en Macht“), Jeroen Perceval („L'Ennemi“), Johan van Assche („Hotel Beau Séjour“), Liesa Van der Aa („Cordon“), Michel Bauwens („Professor T“), Zouzou Ben Chikha („The Twelve“), Ruth Becquart („Undecover“), Serge-Henri Valcke („Ničija zemlja“ Danisa Tanovića), Marijke Pinoy („Ben X”) I Katelijne Verbeke („Erased“ Philippa Stölzla) tumače glavne role u „izvana“ epizodama, dok Titus De Voogdt (fantastična „The Missing“), Bert Haelvoet („De helaasheid der dingen“), Maaike Neuville („The Twelve“), Jelle De Beule („Callboys“), Geert Van Rampelberg („De Infiltrant“), Bob Snijers („Oud België“) i Imani De Caestecker („The Natives“) odnose uloge u „unutra“ epizodama.

Fotografije

Dvije strane zločina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.