Komorni ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a - Studio 7, snimka koncerta


EPIZODA: 4

SADRžAJ

Nakon tjedana izolacije, snimanja izvedbi kod kuće, razdvojenosti od kolega i nemogućnosti zajedničkog muziciranja uživo, Hrvatska radiotelevizija polako stvara nove okolnosti za interakciju glazbenika i publike. Članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u različite komorne sastave održali su ciklus od četiri koncerta od 26. do 29. svibnja u Studiju 7 na Hrvatskoj radioteleviziji.
Posljednji, četvrti koncert Komornog ciklusa počinje Tempom di menuetom iz 3. simfonije u D-duru Amanda Ivančića. Zatim slijedi Koncert za violončelo i orkestar u C-duru Josepha Haydna, a za kraj Holberg suita Edvarda Griega. Solist je violončelist Branimir Pustički, a izvedbe vodi koncertna majstorica SOHRT-a Mirjam Pustički Kunjko. Kako su glazbeni doživljaji u koncertnim dvoranama još uvijek uskraćeni, vjerujemo da će televizijski medij omogućiti užitak u muziciranju i komunikaciji glazbenika i slušatelja. Nadamo se da je to ujedno početak povratka publike glazbenicima i glazbenika publici čije je krajnje odredište susret na koncertima uživo.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.