SADRžAJ

Došao je niotkuda i bio posve svoj. Slovensko pjesništvo doveo je na svjetsku scenu. Tomaž Šalamun najprevođeniji je i međunarodno najprisutniji slovenski pjesnik. Dokazao je da jedan jezik male rasprostranjenosti može biti velik ako ima velike pisce. Tko je ustvari bio jedan od najoriginalnijih i najutjecajnijih pjesnika od druge polovice 20. stoljeća naovamo? O tome govori pjesnik i kritičar Marko Pogačar kojemu je otkriće Šalamunovih pjesama promijenilo život te tvrdi da nakon čitanja njegovih pjesama čitatelj više ne može biti isti kao prije.

Fotografije

Što je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž ŠalamunŠto je klasik?: Pjesnik vatre Tomaž Šalamun

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.