Ocjena korisnika: 9.7/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Alaska and Canada

SADRžAJ

Simon Reeve kreće na najambicioznije putovanje dosad. Uzdužno će proputovati oba američka kontinenta, od sjevera prema jugu. Na prvu etapu tog epskog putovanja krenut će od prelijepih ledenih krajolika na Aljasci. Odatle će prijeći u Kanadu te se preko Vancouvera spustiti do granice s SAD-om.
Sletjevši na veliki ledenjak u Nacionalnom parku Denali, Simon će iz prve ruke vidjeti drastične posljedice klimatskih promjena na sjever planeta. Led se povlači alarmantno velikom brzinom. Prateći indijanske lovce na sobove, Simon će čuti što misle o planu predsjednika Trumpa da otvori Arktički rezervat prirode za eksploataciju nafte. Kanada ima mnogo "zeleniju" reputaciju od svog moćnog susjeda. Više o tome Simon će saznati u Yukonu, uz bizarni koktel sa smrznutim nožnim prstom, u društvu čovjeka kojeg zovu "Špiljski čovjek Bill". Ali i Kanada ima svoje probleme. U bogatom Vancouveru Simon će upoznati ljude koji spašavaju život ovisnicima o opioidima, žrtvama epidemije koja je odnijela tisuće života na cijelom sjevernoameričkom kontinentu.

Fotografije

Sjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom ReeveomSjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.