Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 3 - Sibirska odiseja

SADRžAJ

Sibir je surov, hladan i divlji, ali prije svega golem. Politički dopisnik Christof Franzen odvažio se na odiseju kroz ovo neprijateljsko područje i kreće na put do nomada koji se bave uzgojem sobova na rubu civilizacije. Put nas vodi kroz Jakutiju, najveću regiju Sibira. Iako je šest puta veća od Njemačke, Jakutija ima samo milijun stanovnika. Tu se zimi temperature spuštaju na 60 stupnjeva ispod ništice, a ljeti i ljudi i životinje na više od 30 stupnjeva muku muče s milijardama komaraca. Christof Franzen svoje putovanje počinje na "Cesti kostiju" za koju su deseci tisuća prisilnih radnika iz gulaga dali svoje živote. Stariji vozači kamiona i danas skidaju šešir kad se voze tom cestom. 1000 km blatnjavog područja i to tijekom kišne sezone. Christof Franzen želi u Sasyr, jedno od najudaljenijih sibirskih sela gdje žive nomadi koji se bave uzgojem sobova. Tu je prije nekoliko godina portretirao dječaka Christaphora, a taj susret nije nikad zaboravio. Sada se Christof želi ponovno vratiti nomadima i dječaku te se nada ponovnom susretu. No ovaj put nema helikoptera, nego samo mukotrpni kopneni put. Christof Franzen će posljednjih 200 km do nomada moći preći samo u Uralu, kamionu namijenjenom za najekstremnije terene. Tu više nema cesta, a bezbrojne rijeke neprestano ih prisiljavaju da potraže nove puteve. "Velika voda" je naziv koji domaći stanovnici koriste kada se moćne rijeke izliju izvan korita, a put postane prepun opasnosti. Tada se podižu šatori i nastupa vrijeme čekanja. Hoće li visoke gume provesti Christofa Franzena i njegove suputnike kroz sve rijeke i dovesti ih do cilja, još se ne zna. No ovo je u svakom slučaju pravi pravcati Sibir.

Fotografije

Christoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana RusijeChristoph Franzen - Druga strana Rusije

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.