poster

Na vodenome putu

MareTV (2001)

dokumentarni | Njemačka

EPIZODA: 9

SADRžAJ

Otok Vancouver najveći je otok zapadne kanadske obale. Iz zraka se pruža prekrasan pogled na obalnu prašumu koja prekriva otok dug 450 km. Labirint fjordova pravi je raj za crne medvjede, vukove i gologlave orlove. Dokumentarac prati teretni brod Lady Rose koji se već 70 godina vješto provlači tim fjordovima i snabdijeva zabačena mjesta između Port Albernija i Bamfielda. Svaki istraživač kanadskog divljeg otoka brzo će shvatiti da je u ovom prelijepom krajoliku bez čamca posve nepokretan. Mnogim seocima prići se može isključivo morskim putem. Joe Martin Indijanac je koji živi na otoku. Rezbari drvene kanue na tradicionalan način, kako su to radili njegov otac, djed i ostali preci. U vodenom labirintu oko otoka čamac znači slobodu i nezavisnost, a i kanui mogu biti sredstvo preživljavanja.

Fotografije

Na vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putuNa vodenome putu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.