Ocjena korisnika: 2/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Dok se svi sunčaju na Mallorci, zločin se skriva u sjeni. Mallorca, najveći Balearski otok, raj je za bogatu i glamuroznu klasu koja tamo stiže iz cijele Europe. Život na Mallorci je raskalašen, dekadentan, kao što i priliči otoku usred Sredozemnog mora, koji čitavu godinu uživa u suncu. Detektivka londonske metropolitanske policije Miranda Blake (Elen Rhys) i detektiv Max Winter (Julian Looman) na otoku rješavaju ubojstva i zločine. Miranda je introvertirana i živi po svojim pravilima, za razliku od svog opuštenijeg njemačkog kolege. Max se oslanja na intuiciju, dok se Miranda drži policijskih procedura. Različitog pristupa i dinamike, Max i Miranda ponekad se ne razumiju i teško usklađuju, no kako se suprotnosti privlače, tako se i oni u konačnici odlično upotpunjuju i čine pravi detektivski par! Simpatična britanska kriminalistička dramska serija „Dosjei Mallorca“, autora Dana Seftona, najpoznatijeg po hvaljenoj medicinskoj dramskoj seriji „Trust Me“, uspješna je koprodukcija u dvjema sezonama između studija Cosmopolitan Pictures, Clerkenwell Films, BritBox USA and Canada, ZDFnea i France 2. Baš kao što je glavešina Cosmopolitan Picturesa Ben Donald istaknuo, „Dojse Mallorca“ je dopadljiva, privlačna akcijska serija, poput onih koje je volio gledati kada je odrastao. Na otoku na kojem bi svi željeli ljetovati, događaju se zločini. Njih rasvjetljavaju detektivi koji su se našli među strancima, izvan svoje zemlje i zone komfora. No Maxu i Mirandi ni u jeku hvatanja nevaljalaca neće manjkati humora i šale, baš kao što i priliči partnerima u buddy filmovima. Glavne role pripale su Julianu Loomanu, kojeg smo mogli gledati na RTL Crimeu u „Prolazu“ (Der Pass) kao Adama Litkowskog, privlačnoj velšanki Elen Rhys, koje se sjećamo iz nezavisnog britanskog filma „Panic Button“ te Maríji Fernández Ache kao šefici policije Inés Villegas.

Fotografije

Dosje MallorcaDosje MallorcaDosje MallorcaDosje MallorcaDosje MallorcaDosje MallorcaDosje Mallorca

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Der Staatsanwalt (2005)

    image
    Cases and complicated lives of a public prosecutor and a police unit, a member of whom is the prosecutor's son, who work in Wiesbaden.
  • Bosch (2014)

    image
    Serija snimljena prema romanima Michaela Connellyja o detektivu Harryju Boschu, veteranu odjela za ubojstva losanđeleske policije. Radnja prati losanđeleskog...
  • Hawaii Five-0 (2010)

    image
    Remake legendarne kriminalističke serije „Hawaii Five-0", emitirane od 1968. do 1980. "Hawaii Five-0" moderna je inačica kultne serije o elitnoj policijskoj...
  • Hubert & Staller (2011)

    image
    A show about two police officers from Wolfsrathausen who sometimes work a bit differently.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.