SADRžAJ

Petar Ivulić, splitski avanturist bračkih korijena a pariške adrese, godine 1964. u Jelsi na otoku Hvaru otvara prvi disko klub u tadašnjoj državi. Ne može ga registrirati pod tim imenom jer takvo što ne postoji kao opcija...
Tim pionirskim pothvatom pokrenut je val otvaranja disko klubova diljem zemlje i taj oblik socijalnog druženja obilježio je sljedeće dvije dekade. No, je li baš jelšanska "Amfora" bila prva? U Muzeju turizma u Opatiji imaju drugačije mišljenje.
Što to jedan klub čini pravim disko klubom? Koja je bila važnost tih mjesta? Pozitivni i negativni učinci na društvo? Na ta i mnoga druga pitanja kroz razgovor s akterima, danas ljudima u trećoj životnoj dobi, odgovara ovaj film.
Sniman u Jelsi, Opatiji, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Parizu, uz pomoć pedesetak sugovornika, ilustriran arhivskim snimkama, fotografijama i dokumentima iz tog vremena te suvremenim snimkama lokacija, oživljava pionirsko razdoblje disko groznice u Hrvatskoj.
Husar, Amfora, Club 57, Arkada, Semafor, Saloon... Što su ta imena značila onda i što nam govore danas?

Scenarist:
Pripovjedač: Ana Majhenić

Fotografije

Pola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diskaPola stoljeća diska

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.