SADRŽAJ

Iseljenike i pomorce daleko od zavičaja muči ista nostalgija. Stoga su u Vrsima, mjestu blizu Nina, nedavno postavili zajednički spomenik pomorcima i iseljenicima. Iz toga pomorskog mjesta, naime, mnogi su se mještani tijekom povijesti brodom otisnuli preko oceana, i zauvijek ostali.
Kako danas žive baštinici hrvatske pomorske tradicije - s Kineskog se mora javlja kapetan iz Vrsi - Boris Jordan.
Zašto Hrvatski pomorski muzej u Splitu utemeljuje Odjel povijesti iseljeništva Dalmacije te istražuje pomorce koji su postali iseljenici, govori povjesničar Ljubomir Radić.
Kako je Ivo Čuka s Dugog otoka u Ekvadoru postao brodovlasnikom flote tunolovaca i velike tvornice za preradu ribe, pogledajte u reportaži.
Čekaju vas i zanimljive novosti iz zemalja u kojima su Hrvati nacionalna manjina.

Fotografije

Globalna Hrvatska HTV

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Kako se proizvode… automobili iz snova (2013)

  srijeda
  image
  Join the crew of "How It's Made" as they go behind the scenes and show us how super-cars like the Bugatti Veyron and the Aston Martin Vanquish are built.
 • Trgovci automobilima (2003)

  srijeda
  image
  Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
 • Tajne muzeja (2010)

  srijeda
  image
  Muzeji su mjesta u kojima zemlje prikazuju čudesna blaga svoje prošlosti, često čudne i zanimljive podsjetnike poznatih događaja koji su oblikovali povijest. Iza...
 • Zabranjena povijest (2013)

  srijeda
  image
  Ovo su neistražene tajne koje su bile skrivene od ljudi tisućama godina te su se samo rijetki i odvažni usudili krenuti u potragu za njima. Zabranjena povijest...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.