Ocjena: 7.9/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Warriors of Legend

SADRžAJ

Bettany stiže na Peloponez, poluotok na kojem su živjeli neki od najvećih legendarnih kraljeva i velkih ratnika antičke Grčke. Da bi shvatila nasilni svijet u kojem su nastali ti mitovi i legende, Bettany obilazi kosti 19-godišnjeg ratnika, koji je umro je prije više od 3500 godina. Zarasle rane od mača i velika rupa na lubanji svjedoče o hrabrosti i patnji ratnika iz brončanoga doba.
Bettany zatim kreće prema Sparti, rodnom gradu Helene Trojanske, gdje otkriva zašto su se tadašnji ljudi toliko bojali spartanskih ratnika i susreće sportaše koji i dalje održavaju taj borbeni duh. Vježbaju "pankration" - drevni stil borbe koji doslovno znači "sva vlast".
Bettany posjećuje srednjovjekovnu citadelu Mistras, koja je danas nenaseljena, uz iznimku zajednice časnih sestara i njihovih mačaka.
Bettany putuje u Mikenu, koja je bila na svojem vrhuncu 1600 godina prije Krista. Slavne grobnice i blago svjedoče da je vjerojatno bila dom kraljevima i kraljicama koji su nadahnuli priču o Trojanskom ratu.
U Pylosu Bettany otkriva obalu prekrivenu olupinama brodova. Upravo je onamo Odisejev sin došao potražiti vijesti o svojem ocu. Bettany se susreće s arheologinjom Sharon Stocker i razgledava potpuno novu iskopinu.

Glumci
Scenarist:
TRAJANJE: 48 min

Fotografije

Grčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany HughesGrčki otoci: Odiseja s Bettany Hughes

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Terra X - Rätsel alter Weltkulturen (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Sukob bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Megapolis: Otkrivanje drevnog svijeta (2019)

    image
    Atena, Aleksandrija, Tikal i Rim: ti su legendarni gradovi neka od najpoznatijih svjetskih arheoloških nalazišta, no još uvijek nisu otkrili sve svoje tajne....
  • Trajnaninenaj

    image
    Cijela je emisija posvećena Žminju - od obilaska povijesnih znamenitosti o kojima nam govori Karla Čerljenko Bulić do promocije dvije veoma značajne knjige koje...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.