poster

S Tamarom u akciji

S Tamarom u akciji (2016)

Srbija

SADRžAJ

Akcija za porodicu Sužnjev Drobnjak u Opovu
Posle više od šest nedelja pauze, ekipa emisije "S Tamarom u akciji" vratila se sprovođenju i snimanju akcija pomoći našim sunarodnicima. U devetoj TV sezoni, autorka Tamara Grujić i njen tim pomažu na teritoriji Vojvodine.
Tamara Grujić: "Pre proglašenja vanrednog stanja snimili smo šest od dvanaest planiranih prolećnih humanitarnih akcija, odnosno - pomogli smo da šest porodica na teritoriji Srema, Banata i Bačke živi u boljim životnim uslovima. Renoviraćemo još šest domova socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Vojvodine. Nakon prestanka vanrednog stanja u Srbiji, iz Južnog Banata, Opova, nastavili smo naše akcije i to naravno - uz sprovođenje i poštovanje svih preporučenih mera zdravstvene zaštite."
U sedmoj akciji devete sezone humanitarnog projekta i TV serijala, pomagali smo Snežani Sužnjev iz Opova. Ona je samohrana majka Natalije (19), Luke (16) i Nemanje (15). Živela je u vanbračnoj zajednici u kojoj je dugi niz godina trpela nasilničko ponašanje partnera. Kada je obolela od karcinoma, situacija se dodatno pogoršala. Zahvaljujući deci, koja su izbacila oca iz kuće, porodica je uspela da nađe svoj mir, međutim jako teško žive.
Jedini prihod koji imaju je socijalna pomoć. I pored svoje teške bolesti, Snežana se trudi da svojoj deci obezbedi osnovne uslove za život, iako su vrlo često bili i gladni. Ćerka Natalija je student Pravnog fakulteta i uspešno igra fudbal. Dečaci, Luka i Nemanja su srednjoškolci, žele da ostanu da žive u Opovu.
Kuća ove porodice je bila u veoma lošem stanju, bilo je potrebno je radikalno, kompletno sređivanje. Ekipa emisije "S Tamarom u akciji" je uz veliku pomoć opštine Opovo, potpuno renovirala i opremila ovaj porodični dom.
Dom porodice Sužnjev - Drobnjak imao je i dotrajalu, pokvarenu stolariju. Kroz deformisane, zaglavljene spuštene roletne - godinama sunčevi zraci nisu prodrli u prostorije kuće... Pod je bio od zemlje, dva odžaka sasvim zapuštena. Ekipa emisije "S Tamarom u akciji" je kompletno renovirala i krov i odžake, urađena je fasada, postavljena nova stolarija, izlivene su betonske košuljice za nove podove.
Objekat takođe nije bio priključen na gradski vodovod, septička jama bila je veoma zapuštena. Tokom petodnevne akcije, rezultat je rada gotovo 30 majstora i zaposlenih iz JK preduzeća lokalne samouprave - ovoj porodici je napravljeno i novo kupatilo, uveden kanalizacioni sistem, uređeno dvorište ...
"U ovoj epizodi podsetićemo vas i da je opština Opovo jedno od najvećih evropskih staništa roda. Samo u selu Sakule, preko 35 gnezda, svakog proleća čeka svoje rode da se vrate." ističe Tamara Grujić.
"Igrali smo i "Banatske šore", igru koju je Mihajlo Pupin po odlasku u Ameriku predstavio tamošnjim stanovnicima, a iz koje je, veruje se, nastao popularni bejzbol. U Barandi smo uživali u jezerima i posmatranju ptica, a naravno - posetili smo i filmski studio u kome se snimaju najpopularnije serije i filmovi. Pozivam vas da našu sedmu akciju u Vojvodini - sedmu epizodu devete TV sezone ali i znamenitosti grada Opova, narodne rukotvorine i stare zanate ovog kraja Srbije, pogledate u petak 29. maja od 21č na Prvom programu RTS-a."

Fotografije

S Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akciji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.