SEZONA: 11

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Puno je uzbuđenja u Spoletu oko dolaska novog kapetana.
Narednik Cecchini je napet dok ulazi u postaju karabinjera, no don Matteo ga nagovori da se upozna s novopridošlim kapetanom koji je, na njegovo iznenađenje, žena! Anna Olivieri jedna je od rijetkih žena među karabinjerima. U Spoleto je došla da ispuni dva sna - jedan je poslovni, kapetanska funkcija, a drugi osobni - živjet će napokon sa svojim dugogodišnjim dečkom Giovannijem Santuccijem, sjajnim mladim odvjetnikom. Sad žive u istome gradu, pa će se napokon moći odvažiti i na idući veliki korak. Samo što Giovanni razmišlja o posve drugom "velikom koraku" u svom životu. Želi se zarediti i postati svećenik.
Annina sestra Chiara studira na Sveučilištu u Perugi. Za razliku od Anne, Chiara je vrckasta, pomalo lakomislena djevojka.
U postaji su još dva nova 'gosta'. Prvo, tu je Marco Nardi, novi javni tužitelj, koji se smjesta zakvači s kapetanicom Annom, a njihov odnos kreće vijugavim putem od nesimpatija, do poštovanja, pa prijateljstva, a na kraju možda čak i... ljubavi?
U pozadini je i desetnik Romeo Zappavigna. Odan, bistar i temeljit, čak i kad stvari krenu po zlu, naravno, postaje miljenik kapetanice Anne. To svakako iznervira narednika Cecchinija. Zappavigna se čak upusti u vezu s Cecchinijevom kćeri Assuntinom, što narednik teško podnese.
Druga pridošlica u Cecchinijevu životu je Cosimo, dječak bez majke, kojega je napustio i otac. Cosimo je sin žene koja je nekako umiješana u pogibiju Cecchinijeve kćeri Patrizije.
Don Matteo u svoj župni dom prima i Sofiju. Njoj je tek 16, a izgubila je sve, kuću i roditelje. I ne želi ostati u Spoletu. Njezin je život ostao u Rimu i sve će pokušati da se onamo vrati. Don Matteo će doći do istine o Sofiji. Ona je posvojeno dijete, a njezin skrbnik ju je doveo u Spoleto kako bi bila bliže svojoj biološkoj majci, Riti Levi, nastavnici tjelesnog u srednjoj školi koju pohađa Sofija.
Rita je također nadležna i za organizaciju posjeta školskih kolega koji svakodnevno obilaze Alice, djevojku koja je pala u komu nakon što je na nju naletio auto koji je pobjegao s mjesta nesreće. Zovu je "uspavana ljepotica", a njezini se prijatelji izmjenjuju u posjetima uz njezin krevet. Sofia tako upoznaje Alice, a pritom se sprijateljuje i sa Sebom, Aliceinim momkom.
I Anna se mora suočiti sa svojim pravim osjećajima. Nakon velikog razočaranja s Giovannijem ona se povezuje s Marcom, a sve oko njih se čini povoljnim za početak romantične ljubavne priče.
A Don Matteo? Kao i uvijek, on nadzire i pazi sve druge oko sebe, pomažući im i potičući ih da donesu odluke koje katkad znaju biti teške, ali bitno je da uvijek dolaze od srca.
Sofia, 16-godišnja djevojka koja želi pobjeći iz Spoleta, bude osumnjičena da je ubila svoga skrbnika. Velečasni Matteo odluči je ugostiti u svojoj župnoj kući, a onda otkrije gorku istinu o njezinoj prošlosti. U međuvremenu, u karabinjerskoj postaji su svi uzbuđeni zbog dolaska novog kapetana, koji je pravo iznenađenje za narednika Cecchinija...

Fotografije

Don MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon Matteo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Misterij obitelji Hunter (2017)

    image
    Kad g. i gđa Hanter nestanu, njihovo petoro usvojene dece moraju da reše misteriju dok se trude da situacija izgleda kao da je sve u redu.
  • Na paranormalnom zadatku (2017)

    image
    Humoristična serija o partnerstvu dviju potpuno različitih osoba: ciničnog skeptika i genijalca koji vjeruje u paranormalno. Oni istražuju neobjašnjive događaje u...
  • Thundermani (2013)

    image
    Slijedite par blizanaca superheroja, Phoebe i Maxa Thundermana sa suprotnim osobnostima koji moraju pronaći put kroz školu, prijatelje i obitelj nevjerojatnih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.