SEZONA: 3

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Slijedeći Appletonov „Vodič kroz Sjedinjene Države“ objavljen 1879. godine, a koji je objavljen u ključnom trenutku američke povijesti (prekretnici iz „novog svijeta“ u najbogatiju naciju ikada), Michael Portillo kreće u istraživanje Amerike.
Naći će se usred procvata željeznica, u razdoblju kada se Amerika iznova gradi nakon devastirajućeg građanskog rata (i prvog rata u kojem su željeznice imale jednu od ključnih uloga) te u vrijeme kada se industrijska revolucija nalazi u punom zamahu. To je bilo razdoblje kada je Amerika dobila ime koje danas poznajemo - Sjedinjene Američke Države, a njezin je razvoj intimno povezan i s dolaskom željeznica. Michaelovo putovanje pratit će dva različita itinerara: prvi od New Yorka putem rijeke Hudson pa sve do velikih jezera, a drugi od Philadelphije to Jamestowna (država Virginia) koje je bilo prvo stalno englesko naselje u SAD-u.

Fotografije

Velika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz AmerikuVelika putovanja željeznicom kroz Ameriku

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.