poster

Kvadratura kruga: Majka hrabrost

Kvadratura kruga

dokumentarni | Srbija

SADRžAJ

Radmila Krsmanović iz Gočmanca kod Jošaničke banje je majka hrabrost i žena koja je rodila devetnaestoro dece.
Podizala ih je uz slepog muža koji je kao mladić izgubio vid i jednu ruku, aktivirajući bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, tako da je sav teret u podizanju dece pao na ovu ženu. Radmila danas ima 78 godina i još radi, i na njivi, i u štali.
Druga priča u novom izdanju „Kvadrature kruga" govori o upornosti, istrajnosti i čeličnoj volji Uroša Đokića iz Donjeg Lipovca kod Brusa koji je ručno prokopao četiri kilometra puta. Uroševa kuća je na vrhu brda na samcu i odsečena je od glavnog seoskog puta. Uroš nije mogao ni traktorom ni motokultivatorom do sela, a ni do svojih njiva i šuma i onda je zasukao rukave i sam počeo krampom i pijukom probijati put. Radio je danju, i noću kad je bila mesečina, i uspeo za pet godina da probije četiri kilometra puta.
Autor: Branko Stanković

Fotografije

Kvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrostKvadratura kruga: Majka hrabrost

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Zapis

    image
    Ova emisija predstavlja svojevrsnu razglednicu Crne Gore. Autor i voditelj Miomir Maroš, ideje za emisiju dobija od gledalaca koji žele da predstave svoje krajeve...
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
  • Dalmatinski kalendar

    image
    Što se događalo na području Dalmacije kroz davnu prošlost, pogledajte u emisiji "Dalmatinski kalendar"!
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.