Ocjena korisnika: 9.1/10
(136 glasova)

SEZONA: 10

EPIZODA: 17 - He kohu puahiohio i ka ho'olele i ka lepo i luna

SADRŽAJ

Na Havajima postoji novi zakon, a provodi ga specijalni policijski odred.
Deseta sezona dugovječne CBS-ove kriminalističko-akcijske serije „Hawaii Five-0“ ujedno je i posljednja i u njoj se opraštamo od elitne policijske postrojbe koja rješava kriminalne slučajeve na prekrasnom tropskom otočju.
Bez Stevea McGaretta (Alex O'Loughlin) i Dannyja „Danno“ Williamsa (Scott Caan) nema niti serije tako da su dva najpoznatija lica i dalje ovdje, baš kao i glavni karakteri 9. sezone; Ian Anthony Dale kao detektiv Adam Noshimuri, Meaghan Rath kao detektivka Tani Rey, Jorge Garcia kao specijalni savjetnik Jerry Ortega, Beulah Koale kao detektiv Junior Reigns, Taylor Wily kao Kamekona Tupuola, Dennis Chun kao narednik policijske postaje Honoluluu Duke Lukela, Kimee Balmilero kao doktorica Noelani Cunha, Chi McBride kao Lou Grover, a sada i Katrina Law kao vojna narednica Quinn Liu, koja kasnije postaje dio Hawaii Five-0 ekipe, dok se bivši glavni glumci Masi Oka i Michelle Borth pojavljuju kao specijalni gosti, kao i dr. Max Bergman, odnosno Catherine Rollins. Prikazivanje desete sezone, tj. 22 epizode završilo je 3. travnja pa slobodno možemo reći da ova svjetska hit-serija ekspresno stiže i na RTL Crime.
Ne prvi puta, prisjetimo se 21. epizode u 2. sezoni „Hawaii Five-0“ i 21. epizode u 3. sezoni „NCIS: Los Angelesa“, kada se likovi obiju serija; Scott Caan, Daniel Dae Kim te Chris O'Donnell, LL Cool J, Craig Robert Young pojavljuju kao međusobni specijalni gosti, zatim 18. epizode 1. sezone „MacGyvera“, kada se pojavljuje tim Hawaii Five-0; Daniel Dae Kim, Grace Park, Taylor Wily, tako i u 10. sezoni, 12. epizode „Hawaii Five-0'“ gostuju glumci iz „Magnum P.I“; Jay Hernandez, Perdita Weeks, Zachary Knighton, Stephen Hil, a Beulah Koale, Meaghan Rath, Katrina Law iz „Hawaii Five-0“ uzvraćaju dolazak u „Magnum P. I.“ u 2. sezoni 12. epizode. Ovakav crossover nije slučajan u CBS serijama kada jedna zamjenjuje drugu u programskim terminima pa su ovakva posebena predstavljanja itekako dobrodošla. Najgledanija epizoda sezone ovog modernog klasika, koji će se sigurno opetovano gledati u godinama koje dolaze, bila je finalna, "Aloha" s 9,59 milijuna gledatelja, što pokazuje da svih ovih godina, visoka klasa niti kvaliteta serije, a niti zanimanje gledateljstva nije popustilo niti malo.
Ubojstva, terorizam, trgovina ljudima - sve su to zločini koji se događaju u državi Hawaii, gdje specijalna postrojba zaustavlja kriminalce u njihovim nakanama. Baš kao i u osmoj, i u devetoj sezoni okupila su se ista glavna lica; Alex O'Loughlin kao Steven "Steve" McGarrett, Scott Caan kao narednik Daniel "Danny" Williams, koja čine okosnicu serije a upoznali smo ih još u prvoj sezoni. Tu su Ian Anthony Dale kao časnik Adam Noshimuri, Meaghan Rath kao policajka Tani Rey, Jorge Garcia kao specijalni konzultant Jerry Ortega, Beulah Koale kao časnik Junior Reigns, Taylor Wily kao Kamekona Tupuola, Dennis Chun kao narednik Duke Lukela, Kimee Balmilero kao dr. Noelani Cunha te Chi McBride kao kapetan Lou Grover. Između ostalih, Michelle Borth kao poručnica Catherine Rollins i Taryn Manning kao Marry Ann McGarrett vraćaju se u gostujućim rolama, baš kao Mark Dacascos kao Wo Fat te Terry O'Quinna kao Joe White, koje smo upoznali u nekim ranijim sezonama. Od brojnih gostujućih likova spomenimo još slavnu Gladys Knight te Louisa Gossetta Jr.-a .
“Hawaii Five-0” moderna je inačica kultne serije o elitnoj policijskoj postrojbi, koju je osobno imenovala guvernerka otočja. Misija ovog specijalnog odreda je iskorijeniti kriminal na prekrasnom tropskom otočju okupanom suncem i okruženom prekrasnim pješčanim plažama. U potrazi za ubojicom svog oca, odlikovani pomorski časnik Steve McGarett (Alex O'Loughlin) stiže na Havaje. Tamo ga dočeka guvernerka Jameson, koja mu, potresena i potaknuta smrću njegovog oca, nudi posao vođe elitnog policijskog odreda koji bi stao na kraj organiziranom kriminalu. Steve bi sa svojim odredom imao bezrezervnu potporu guvernerke, a pravila igre postavljao bi samo on. Iako Steve najprije odbije ponudu, jer je samo želio uloviti ubojicu svog oca, uskoro shvaća da to može učiniti jedino ako prihvati posao koji mu je ponuđen. Kao svog partnera i prvog člana ekipe, regrutira detektiva Dannyja „Danno“ Williamsa (Scott Caan), pridošlicu iz New Jerseya, koji radi na slučaju ubojstva njegova oca. Treći član odreda postaje Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim), štićenik McGarettovog oca i bivši policajac iz Honolulua, koji je morao napustiti službu zbog lažne optužbe za korupciju. Chinova rođakinja Kono (Grace Park), lijepa i neustrašiva lokalna djevojaka, koja je tek završila policijsku akademiju, četvrti je član odjela, koji će rješavati slučajeve prema svojim pravilima. I dok McGarett pokušava obnoviti odnos s otuđenom sestrom, a Williams uspostaviti komunikaciju s bivšom ženom, koja se ponovno udala na Havajima, a majka je njegove osmogodišnje kćeri, država ustoličuje novu Five-0 postrojbu koja će eliminirati zločinačke elemente iz 50. države SAD-a.
Uloga Stevea McGaretta pripala je Alexu O'Loughlinu, kojeg će gledatelji prepoznati kao Micka St. Johna iz dramske serije o vampirima „Moonlight“, te one o doktorima „Three Rivers“. Na velikom platnu gledatelji su ga mogli vidjeti u „The Back-Up Planu“, u kojem nastupa s Jennifer Lopez. Alex O'Loughlin imao je i role u filmu Joela Silvera „White Out“, u kojem glumi zajedno s Kate Beckinsale, te u "August Rush," "The Invisible," "The Holiday" i "Oyster Farmer." Od televizijskih nastupa spomenimo O'Loughlinova pojavljivanja u “The Shield” i australskoj mini seriji “"Mary Bryant".
O’Loughlinov partner u seriji je simpatični Danny “Danno” Williams, kojeg je upriličio izvrsni Scott Caan. Caan nije samo vrsni glumac, već i potvrđeni pisac i redatelj mnogih filmova. Scotta smo gledali u franšizi “Oceanovih 11”, „American Outlaws," "Into the Blue," "Friends with Money," "Boiler Room," "Ready to Rumble" "Nestali u 60 sekundi," "Enemy of the State" i "Varsity Blues“. Caan također bilježi nastupe u nekolicini nezavisnih filmova poput “Bongwater”, “Lunchtime Special”, “Nowhere” te crnoj komediji “Novocaine”, zajedno sa Steveom Martinom i Helenom Bonham Carter. Svoj redateljski debi Caan ostvaruje filmom “Dallas 362”, koji je predstavio na Toronto Film Festivalu i s kojim je osvojio nagradu kritike na CineVegas International Film Festivalu. Godine 2005. on nastavlja pisati, režirati i glumiti u “The Dog Problem”, koji je izvrsno primljen na Toronto Film Festivalu. Nedavno smo ga mogli gledati u filmovima “Mercy”, “Deep in the Vallley” i “A Beginner’s Guide to Endigs” te seriji “Svita”.
Daniel Dae Kim u karijeri bilježi raznovrsne glumačke uloge: sijamskog kralja, Shakespearovog junaka, socijalnog radnika, agenta protuterorističkog odreda….i cijelo vrijeme ruši povijesne predrasude i stereotipe vezane uz azijsko podrijetlo. Gledateljima je Kim najpoznatiji po ulozi Jina Kwona iz serije “Izgubljeni”. Cijeli glumački ansambl te serije nagrađen je 2008. sa Screen Actors Guild Awardom, a Kim osobno AZN Asian Excellence Awardom, Multicultural Prism Awardom te Vanguard Awardom. Kim je 2009. primio i prestižnu KoreAm Journal Achievement Award, koja se prima za postignuća u polju umjetnosti i zabave. Rođen u Južnoj Koreji, a odrastao u New Yorku i Pennsylvaniji, nakon dokazivanja na kazališnim daskama u predstavama “Romeo i Julija," "Ivanov" i "Kuća lutaka,", Kim diplomira u New Yorku, gdje završava doktorat iz likovnih umjetnosti. Nakon doktorata, Kimova karijera na velikom platnu započinje ulogom u “The Jackalu”, kino hitu u kojem glavnu ulogu nosi Bruce Willis, a nastavlja s romantičnom dramom “For Love of The Game” iz 1999., “Hulkom”, “Spidermanom 2”, “The Caveom” te dramom “Fatalna nesreća”, koja je osvojila kipića Američke akademije. Posljednji igrani film u kojemu je Daniel Dae Kim dobio rolu jest “The Killing Game”, koji se trenutno nalazi u postprodukciji i u kojem glumi Samuel L. Jackson. Kim je gostovao i u nizu popularnih serija: “CSI”, “Hitna služba”, “24”, a glas je posudio u animiranim serijama “Justice League Unlimited” te “Avataru”. Prošlog ljeta Kim se vratio u teatar odigravši ulogu sijamskog kralja u predstavi “Kralj i ja” u londonskom Royal Albert Hallu.
Grace Park najširoj je javnosti poznata po jednoj od vodećih
uloga u “Battlestar Galactici“. Nastup u završnoj epizodi prve
sezone osigurao joj je mjesto na TV Guideovoj listi stotinu
nezaboravnih trenutaka televizijske povijesti. Nakon što je
diplomirala psihologiju, Grace se okreće glumi i pojavljuje se u
filmu “Romeo mora umrijeti” s Jetom Liom. Ističe se u nekolicini
televizijskih serija od kojih ćemo spomenuti one novijeg datuma -
“The Cleaner” i “The Border”. Dodajmo za kraj da je u izboru 100
najseksipilnijih žena svijeta FHM magazina i magazina Maxim, Park
zauzela vrlo istaknuto mjesto.
Remake legendarne kriminalističke serije „Hawaii Five-0“,
emitirane od 1968. do 1980., premijerno je prikazan na američkoj
televiziji 20. rujna 2010. Zanimljivo je da je na isti datum, ali
42 godine ranije s emitiranjem krenuo i original. Prva sezona ove
serije ima 22 epizode, a o njenoj popularnosti svjedoče brojke
koje su je ustoličile na sam vrh najgledanijih serija u SAD-u u
njenom terminu, u totalnoj i u populaciji 25-40 i 18-49 godina.
Vrhunac gledanosti postavljen je 23. siječnja ove godine kada je
serija u 15. epizodi privukla rekordnih 19,34 milijuna
gledatelja, tj. 5,6 milijuna u populaciji od 18-49. Međunarodnu
dominaciju gledanosti potvrđuje u Kanadi, u kojoj drži broj 1,
baš kao i na teritoriju jugoistočne Azije među komercijalnim
televizijama, na kojima drži sam vrh gledanosti, ali i na
području Latinske Amerike - Brazil i Kolumbija, gdje je premijera
serije ušla među top 10 serija kablovskih i satelitskih
kanala.
Otkupljena od velike TV mreže CBS, „Hawaii Five-O“ je
kriminalistička dramska serija novog tisućljeća, koja prati
uzbudljive akcije specijalnog policijskog odreda na Havajima u
borbi protiv krijumčarenja ljudi, otmica i terorizma. U drugom
planu, kao pokretač serije te svojevrsna tampon zona, izviruju
obiteljske vrednote - pa tako osveta zbog smrti oca, kojeg je
iznimno cijenio i volio, Stevea McGarretta dovodi na otok, Danno
se seli na Havaje kako bi bio u blizini svoje osmogodišnje kćeri,
dok se Chin Ho vrlo zaštitnički postavlja prema svojoj rođakinji
Kono. Jasno, loši dečki moraju biti kažnjeni, a pravda i zakon se
moraju provoditi na dobrobit sviju, no vidljivo je da međuljudski
odnosi postoje kao protuteža adrenalinski nabijenim akcijskim
scenama u kojima su nitko ne suzdržava pokazati ultimativnu
snagu. Doza zadirkivanja i svađe među članovima specijalnog
odreda Five-0, koji se međusobno iznimno poštuju i koji će, ako
je potrebno, u konačnici i žrtvovati svoj život kako bi spasili
onaj svog partnera, je obavezna. I upravo ta kemija između
karizmatičnog i neumoljivog vođe tima Stevea McGarretta, u ulozi
koja je kao stvorena za Alexa O'Loughlina, i Dannyja (Steve Caan)
pokazat će se kao ključni odnos koji nosi čitavu seriju. Steve
Caan briljira u ulozi Dannyja, Alexovog sarkastičnog i
simpatičnog partnera koji drži da su Havaji rupa na zemlji
prekrivena ananasima, Daniel Dae Kim je, svojstveno sebi,
briljantan u ulozi Chin Hoa, dok će Grace Park, kao novajlija s
policijske akademije koja voli surfati, sigurno izmamiti uzdahe
muškog dijela gledateljstva. Havaji svojim ljepotama - suncem i
plažama pružaju čar i smjernice seriji, no, bez obzira na
privlačnost otoka, scenaristi su se potrudili prikazati i
drugačiju stranu ovog rajskog turističkog otočja.
Tematska pjesma Mortona Stevensa, preuzeta iz originalne serije,
nostalgično je prisjećanje na kultnu seriju i zasigurno je
izmamila dodatno zanimanje, no ova osvježena i osuvremenjena
verzija ipak je potpuno nova priča. U novom, drugačijem vremenu i
svijetu, izvršni producenti Peter Lenkov, Alex Kurtzman i Roberto
Orci, isporučili su moderni scenarij, pružili najviše
produkcijske standarde te perfektno odabrali vodeće role, što je
na koncu rezultiralo u stvaranju serije poput niti jedne druge te
trenutno jednog od najvećih svjetskih hitova.
Na 37. People Choice Awardsima održanim 5. siječnja 2011.,
“Hawaii Five-0” je izabrana kao nova omiljena televizijska drama,
a na dodjeli prestižnih Zlatnih globusa, Scott Cann za ulogu
Dannyja bio je svrstan među nominirane.

Fotografije

Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0CBS InternationalCBS InternationalCBS InternationalCBS InternationalHawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0Hawaii Five-0

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Cobra 11 - Specijalci s autoputa (1996)

  image
  Oni su uistinu najbrži i najžešći - policajci s autoputa! Najuspješniji njemački akcijski serijal, serija koja je tijekom 15 godina postala hit i etablirala se...
 • Deseta policijska (2000)

  image
  Popularna talijanska dramska serija "Deseta policijska" gledatelje oduševljava originalnošću priče, slojevito, detaljno razrađenim odnosima među likovima, kao i...
 • Igra šutnje (2012)

  image
  Ecevit, Bilal, Ibrahim and Zeki... They were just four little boys from the Kuyudibi district in Istanbul. They were bound to each other as brothers. One day,...
 • Opasna igra (2013)

  image
  Dok pokušava da otkrije istinu, umeša se u opasni kriminal...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.