poster

Sjedni, odličan

Sjedni, odličan! (2016)

edukativni | Hrvatska
Redatelj: Alceo Marti

SADRžAJ

U emisiji "Sjedni, odličan" donosimo tri nove priče naših sjajnih učitelja i profesora.
Ivana Valjak Ilić profesorica je njemačkog jezika u Srednjoj školi Vrbovec. Živi u Zagrebu, što znači da svaki dan putuje 80 kilometara. Posebice je ponosna na svoj društveni aktivizam, kojim se bori za veća prava učitelja i nastavnika. Aktivna je i na pub kvizovima, gdje je u svojem timu jedna od najjačih karika u poznavanju opće kulture.
Da matematika može biti zabavna, svoje učenike itekako je uvjerio Hrvoje Šelimber, učitelj matematike u OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" u Koprivnici. Koristi se raznim metodama i usporedbama sa situacijama iz svakodnevnog života koje učenicima olakšavaju učenje. Neke od njih priprema i za nadolazeće natjecanje u Grčkoj. U slobodno vrijeme sa suprugom poučava djecu o važnosti dentalne higijene - zajedno pišu priče i rade animacije koje objavljuju na internetu.
Svaki učenik ima kreativni potencijal koji dobar učitelj treba potaknuti i osloboditi, to je najvažnija zadaća koju akademska slikarica i profesorica Stella Čuturić ima na satovima likovne kulture u šibenskoj OŠ Vidici. Kreativnost joj je donijela i nagradu za inovaciju, a dan nije dovoljno dugačak za sve projekte koje želi ostvariti i sa svojim učenicima i s kolegama učiteljima i s inovatorima.
Ljubav prema pjevanju prati je cijeli život, od akademskog zbora u Sarajevu do šibenske klape "Skradinke".

Urednik: Sunčica Findak

Fotografije

Sjedni, odličanSjedni, odličan

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sveznalica

    image
    U ovoj edukativnoj emisiji za djecu, vidjećemo razne zanimljive priloge o mnogim profesijama i poželećemo da o njima saznamo još više. Sveznalice Ogi i Ana na...
  • Lovački savjeti

    image
    Saznajte novosti u svetu lova i otkrijte nove savete uz emisiju Lovački saveti.
  • Polarotor

    image
    Emisija o savremenoj tehnologiji.
  • Ugriznimo znanost

    image
    Oddaja Ugriznimo znanost na poljuden, sproščen in duhovit način razlaga znanost. S temami o sodobni znanosti in raziskavah prikazuje, da je znanost sestavni del...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.