poster

S Tamarom u akciji

S Tamarom u akciji (2016)

Srbija

Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Podesćanje na akciju za Stameniće, Varvarin
Jedna od tema sa kojom se susreće ekipa emisije "S Tamarom u akciji" je nažalost i porodično nasilje. Upravo jednu takvu priču, doživeli su junaci sedme epizode osme sezone, iz sela Donji Katun kod Varvarina.
Slobodan (26) i Violeta (52), majka i sin, pretrpeli su porodično nasilje usled teškog alkoholizma, oca i supruga Milana Petrovića. Pre pet godina, uprkos svim mukama, Slobodan je oca dostojno sahranio. Stasao je u izuzetnog mladića, koji je sušta suprotnost ocu - ne pije i izuzetno poštuje svoju majku i suprugu Radicu (24).
Mlad se oženio, dobili su ćerku Mariju (3). Žive u porodićnoj kući koju je nasledio od očeve porodice. Kuća je napravljena od blata, nema vodu.
I Slobodan, kao i njegova supruga i majka su veoma vredni, nadniče po selu, održavaju veliku baštu, gaje povrtne kulture, prodaju ih na pijaci. Slobodan je u odličnim odnosima sa svima u selu, pomaže svakom domaćinstvu, u selu ga svi izuzetno cene.
Kuća u kojoj žive ima dve prostorije koje mogu da se koriste. U jednoj spavaju supružnici sa ćerkom a, u drugoj, gde se kuva i boravi preko dana - majka Violeta. Svi se lepo slažu, odluke donose zajednički i ne žale se ni na šta. Sin i majka su pre svega srećni što sada imaju mirniji život bez trauma i nasilja, slobodu.
Tamarina ekipa je uz pomoć lokalne samouprave uspela da domaćinstvo uključi na seoski vod, napravili su im kanalizaciju, kupatilo i kuhinju ali i tri funkcionalne sobe - tako da svako ima svoj kutak.
Sa starim prijateljima iz prethodne sezone koji u okolini Ribarske banje imaju rasadnik, uredili su porodici Stamenići i dvorište.
Pored građevinskih radova, kao i uvek, i u ovoj epizodi se predstavlja kraj iz kojeg potiče porodica. Okolina Varvarina obiluje retkim primerima narodnog graditeljstva koje nažalost u Srbiji propada i na koje ekipa emisije posebno obraća pažnju. Podsetićemo i na izuzetnu manifestaciju "Moravske večeri", koja se krajem avgusta održava na obalama Morave, kod Varvarina.

Fotografije

S Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akcijiS Tamarom u akciji

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.