SEZONA: 3

EPIZODA: 3

SADRžAJ

U spin-offu „House of The Year“, popularnog tzv. tehnološkog dokumentarca „Grand Designs“, Kevin McCloud ovaj put uz asistenciju arhitekata Damiona Burrowsa i Zaca Monra gledateljima predstavlja neke od britanskih najmodernijh, najradikalnijih i najsavršenijih domova, koji su u trci za prestižnu The Royal Institute of British Architects nagradu za kuću godine.
Pa tako s arhitektom Damionom Burrowsom i Michelle Ogundehin, glavnom urednicom Elle Decorationa, Kevin McCloud posjećuje pet imanja koja se oslanjaju na lokalne materijale i tradiciju, uključujući škotsku pastirsku kolibu. Stručnjaci će posjetiti domove, koji imaju vodenu poveznicu, uključujući glamurozan dom na vrhu litice s pogledom na La Manche. Odlaze i u Dorset u kojem se nalazi luksuzna kućica na drvetu koja pokazuje svu čaroliju gradnje s drvetom te betonski dom na otoku Purbeck, koji je ostakljen od poda do stropa, ali i imanje od cinkanih kutija koje oponaša lokalne tradicionalne škotske farme i štale iz 17. stoljeća. Doznajemo kako izgleda i nekretnina bivšeg domara u Londonu te savršeno oblikovan dom s hrastovim oplatama i glatkim betonskim podovima. Na kraju emisije doznat ćemo ukupnog pobjednika za 2017. godinu, kao i razloge njegova trijumfa i osvajanja prestižnog priznanja.

Fotografije

Grand designs: Kuća godineGrand designs: Kuća godineGrand designs: Kuća godine

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.