poster

Putovanje u Vučjak

Putovanje u Vučjak (1986)

drama, povijesni, ratni | Jugoslavija
Redatelj: Eduard Galić

Ocjena korisnika: 8/10
(2 glasa)

SEZONA: 12

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Na Krležinom duhovnom naboju izrađena je serija koja slojevito ocrtava ljude i vrijeme u svim segmentima života: intimi, zanosu, snovima, stvarnosti. Od redakcije, sudstva, vojske, crkve, gradskog i seoskog zelenaštva, političkog karijerizma, vojnog i duhovnog dezerterstva, serija na unutrašnjem intimnom i vanjskom aktivnom planu na dramatičan, napet i uzbudljiv način prati sudbinu Krešimira Horvata, novinara i intelektualca u sukobu s okrutnošću i ravnodušnošću svijeta oko sebe.
---
Zagreb, zima 1918. Atmosfera grada pritisnutog nestašicom, repovima za namirnice. Izbjeglice zbog gladi iz Hercegovine i Istre, ratni zarobljenici, vojnici, dezerteri... Nemir po kasarnama, pobune po bolnicama. Uznemiren je Vinko Benčina (M. Nadarević), pacijent domobranske vojne bolnice, inače bivši ruski zarobljenik i povratnik iz ruskog zarobljeništva. Upravo su patrole dovele u vojni logor u Novu Ves dvojicu bjegunaca, Benčininih dojučerašnjih cimera Vargu i Borića (D. Ćurdo i D. Despot). Novom odredbom bana Mihalovića ustanovljen je prijeki vojni sud, pa Vargi i Boriću prijeti najstroža kazna. Novinari očekuju suđenje. Krešimir Horvat, glavni junak serije, novinar "Narodne sloge", traumatično iskazuje prijateljima svoje sumnje u poredak, u vlast, u režim Austro-Ugarske monarhije.

Fotografije

Putovanje u VučjakPutovanje u VučjakPutovanje u VučjakPutovanje u VučjakPutovanje u VučjakPutovanje u VučjakPutovanje u Vučjak

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.