poster

Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!

Svijet klasike (2016)

kultura, glazbeni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

Odmatamo sloj po sloj bogatu ambalažu novoga "Orašara" koji nam ovoga Božića stiže pod bor u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. U srži dara nalazi se ljupka baletna priča o drvenom vojniku-orašaru u izvornom obliku s praizvedbe. Originalnu koreografiju Mariusa Petipaa i Leva Ivanova svojem osobnom stilu i tumačenju prilagođava nekoć svjetska baletna zvijezda, danas traženi ukrajinski koreograf Vladimir Malakhov, koji je prvi put koreografirao i režirao taj poznati naslov. Klaru i Vilu šećera prema ruskoj inačici plešu iste balerine, a njih je u rekordnoj 21 planiranoj izvedbi ove sezone zagrebačkog HNK-a čak četiri, od kojih u ovoj emisiji izdvajamo Hrvaticu Ivu Vitić Gameiro i Japanku Rieku Suzuki. Ravnatelj baleta Leonard Jakovina prvi put nakon šest godina ponovno uz svoje djelatnike pleše na sceni kao svojevrsni "deus ex machina", svemogući čarobnjak, Klarin ujak Drosselmeyer. Zavirili smo i u šminku, krojačnicu, dvoranu za vježbe i otkrili neke nepoznate detalje ove hvaljene i odavno rasprodane produkcije.

Urednik: Jana Haluza

Fotografije

Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!Svijet klasike: Novi Orašar u zgrebu!

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.