poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u petak, 6. oktobra, biće održan okrugli sto "Srbi u Rumuniji, sadašnje stanje i perspektive". Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Mihaj N. Radan iz Centra za naučna istraživanja i kulturu Srba u Rumuniji.
Kulturni dnevnik vas vodi na prvu izložbu u obnovljenom enterijeru Muzeja Jugoslavije - "Devedesete: Rečnik migracije", kao i na najnoviji koncert Simfonijskog orkestra RTS-a iz ciklusa "Premijere", koji je počeo izvođenjem dela "De Rerum Natura" Juga Markovića.
Predstavljamo vam knjigu "Balkan i Mediteran: kulturni transfer i vizuelna kultura u srednjovekovno i rano moderno doba" Jelene Erdeljan. Govorimo o 11. izdanju Festivala Merlinka.
Govorimo o presedanu u vezi sa najvećom britanskom nagradom iz oblasti umetnosti - Nagradom Tarner, koju je prvi put u njenoj istoriji dobilo četvoro umetnika.
Urednik Vojka Pajkić ĐorđevićRealizator Marija SredojevićMontažer Nikola Manić

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.