poster

Ovo je Srbija

Ovo je Srbija (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Niški Klinički centar će i zvanično dobiti prvu genetsku laboratoriju u Srbiji! Koje se nove mogućnosti otvaraju za niško zdravstvo, izveštava Jelena Marinović.
Poplave 2014. godine najozbiljnije su upozorenje da se klimatske promene moraju imati u vidu. Lozničani će dobiti jedinstven sistem koji će povezati sve opštine nizvodno od Drine, kod Malog Zvornika. Kako će sistem funkcionisati i koliko brzo će upozoriti na opasnost, iz priloga Slavice Džinović.
Leskovačka biblioteka "Radoje Domanović" slavi 140. rođendan. Počela je kao čitaonica, sa 12 naslova, a danas ima fond od 155.000 knjiga. Kako se istorija prelamala kroz njen rad, ispričaće Svetlana Panić Conić.
Obeležva se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tim povodom, brojne manifestacije u Srbiji. U Čačku, u specijalnoj školi za decu sa invaliditetom, u toku je obuka za nastup u medijima. Prisustvuju i roditelji, oni kao i deca žele da izađu iz zone "nevidljivih" i češće javnosti ukažu na njihove probleme. Izveštava Silvija Pašajlić.
Vesna Maksimović iz Kragujevca, osoba sa invaliditetom, sutra će otvoriti svoju prvu samostalnu izložbu. Reč je o slikama na svili. Prilog Bojane Delibašić.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Srbija na vezi

    image
    Emisija Srbija na vezi donosi priče iz regiona, odnosno vesti o najnovijim dešavanjima vezanim za život i rad srpske zajednice u susednim zemljama.
  • Tura kulture

    image
    Kultura i kulturna scena u Hrvatskoj je zaista vrlo živahna. Nikako se ne može tvrditi da kulturni život prati gospodarske trendove. Upravo suprotno. Iako se na...
  • The Hub With Wang Guan

    image
    Coverage of news from around the world, examining important events and what they mean for the future.
  • BHT 1

    image
    Moto nove emisije BHT 1 uživo je „Vijest plus“. U emisiji osim informacija donosimo analize, predviđanja i pozadinu događaja. Za BHT 1 uživo govore stručnjaci,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.