SADRŽAJ

Niški Klinički centar će i zvanično dobiti prvu genetsku laboratoriju u Srbiji! Koje se nove mogućnosti otvaraju za niško zdravstvo, izveštava Jelena Marinović.
Poplave 2014. godine najozbiljnije su upozorenje da se klimatske promene moraju imati u vidu. Lozničani će dobiti jedinstven sistem koji će povezati sve opštine nizvodno od Drine, kod Malog Zvornika. Kako će sistem funkcionisati i koliko brzo će upozoriti na opasnost, iz priloga Slavice Džinović.
Leskovačka biblioteka "Radoje Domanović" slavi 140. rođendan. Počela je kao čitaonica, sa 12 naslova, a danas ima fond od 155.000 knjiga. Kako se istorija prelamala kroz njen rad, ispričaće Svetlana Panić Conić.
Obeležva se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tim povodom, brojne manifestacije u Srbiji. U Čačku, u specijalnoj školi za decu sa invaliditetom, u toku je obuka za nastup u medijima. Prisustvuju i roditelji, oni kao i deca žele da izađu iz zone "nevidljivih" i češće javnosti ukažu na njihove probleme. Izveštava Silvija Pašajlić.
Vesna Maksimović iz Kragujevca, osoba sa invaliditetom, sutra će otvoriti svoju prvu samostalnu izložbu. Reč je o slikama na svili. Prilog Bojane Delibašić.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Saga o Vikinzima (2014)

  subota
  image
  Kada se grupica Vikinga nađe na neprijateljskom tlu počet će njihova borba za preživljavanje u kojoj će morati udružiti svoje snage i dati sve od sebe kako bi...
 • Snajper 5 (2014)

  subota
  image
  Nemilosrdni ubojica rješava se osoba na visokim položajima u američkoj vojsci. Kad narednik Brandon Beckett (Chad Michel Collins) sazna da je jedan od ubijenih...
 • Grabljivci (2012)

  subota
  image
  Nešto nepoznato počelo je ubijati ljude u Aranskom otočju u Sjevernoj Irskoj. Prvo ribari počinju nestajati, zatim se počinju pojavljivati lešine kitova....
 • Perfect Creature (2006)

  subota
  image
  Before True Blood there was this, New Zealand director Glenn Standring's long-delayed follow-up to The Irrefutable Truth about Demons. Adhering to the now...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.