Sto godina Udruženja dramskih umetnika Srbije


SADRžAJ

Udruženje dramskih umetnika osnivano je 1919. godine u Beogradu, sa namerom "da štiti duhovne, materijalne i umetničke interese svojih članova".
Istorija ovog esnafskog udruženja je neraskidivo povezana sa istorijom našeg pozorišta kroz koju ćemo vas u emisiji provesti sa namerom da ukažemo na značaj ove umetnosti i umetnika koji je stvaraju.
Glumačko udruženje je osnovano sa svešću da pozorišno stvaralaštvo doprinosi očuvanju jezika, nacionalnog identiteta i razvoja duhovnosti naroda. U našoj bogatoj i burnoj pozorišnoj istoriji ono je imalo važnu ulogu. Za obeležavanje veka postojanja je tim povodom u Etnografskom muzeju oragnizovana izložba "Pozorište u vremenu svakom" na kojoj je snimljen deo emisije.
Jubilej Udruženja dramskih umetnika Srbije je prilika da se ukaže na to koliko je pozorište važan segment društvenog života i koliko su ova umetnost i umetnici doprineli razvoju i zaštiti našeg kulturnog identiteta, uprkos stalnoj borbi za bolji položaj u društvu.U emisiji govore dramski umetnici svih generacija: glumci Vlasta Velisavljević, Mira Banjac, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Milena Živanović, Dejan Dedić, reditelj Nikita Milivojević, urednica pozorišnih novina Ludus Tatjana Nježić i autori izložbe Mirjana Odavić i Zoran Todorović.
Urednik i autor emisije Olivera MiloševićSnimatelj Slobodan GrčeMontaža Ana JankovićRealizacija Marija Sredojević

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.