poster

Knjiga ili život

Knjiga ili život (2012)

kultura, dokumentarni | Hrvatska

SADRžAJ

"Kad su padali zidovi" naslov je novog romana Kristijana Vujičića. Vrijeme radnje kraj 80-tih, mjesto radnje Zagreb, Azra, EKV, koncert Davida Bowiea na maksimirskom stadionu... To je vrijeme prije nevremena koje Kristijan Vujičić propituje. Pomalo je paradoksalno da je "Čovjek bez osobina", jedan od najvažnijih romana 20. stoljeća u kojem se zaigrano i duhovito zrcali duh srednje Europe, ostao nedovršen. No, možda je upravo ta nedovršenost izazvala ponovni interes stručnjaka i čitatelja, a novo izdanje na hrvatskom jeziku rezultat je suradnje urednika aktualnog izdanja na njemačkom jeziku i našeg gosta, prevoditelja Andyja Jelčića, u vidu izbora iz Musilovih tekstova sadržanih u ostavštini. U našoj rubrici "Kucamo na vrata zaboravljenih asova" kritičar Dario Grgić govori o romanu "Večeri" Gerarda Revea, jednog od najznačajnijih nizozemskih književnika, čiju zimsku priču "Večeri" konačno možemo čitati i na hrvatskom jeziku u prijevodu Romane Perečinec.

Fotografije

Knjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili život

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.