poster

Znanstveni krugovi

Znanstveni krugovi (2013)

dokumentarni | Hrvatska

SADRžAJ

Prije nekoliko tisuća godina nastaju prvi kalendari. Nisu bili kao ovi današnji ali su ljudi po njima vrlo uspješno računali vrijeme i pamtili događaje. Koji su to prvi kalendari i koliko bi oni danas bili upotrebljivi? Ove godine obilježava se 250 godina od rođenja Aleksandra von Humboldta, znanstvenika i istraživača. Čime je zadužio svjetsku znanost i zašto se i danas njegove ime u znanstvenim krugovima često spominje? Većina uzgojenog cvijeća i ukrasnog bilja i našim vrtovima stranog je porijekla. Može li se komercijalno uzgajati naše, autohtono i zaštićeno cvijeće, i bi li to za njegovu budućnost bilo korisno ili štetno?
Svi će se složiti da je morska riba ukusna i dobra za čovjekovo zdravlje. U moru, međutim, živi na tisuće drugih organizama i u mnogima od njih skriva se vrlo ljekovit potencijal. Istraživanja traju.
Realizatorica: Petra Marotti
Novinarke: Sandra Pavković, Mirjana Srhoj, Denisa Šuman Ščurić, Maja Vađić

Fotografije

Znanstveni krugoviZnanstveni krugovi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.