SEZONA: 2

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Zašto se zaljubljujemo? Ljubav je jedan od najsloženijih osjećaja, za mnoge neshvatljiva enigma. U današnjoj emisiji bavimo se temom zaljubljenosti, intenzivne ljubavi koja se pojavljuje neočekivano i još ju je teže objasniti.
Kako bismo je malo bolje razumjeli, usredotočit ćemo se na najpoznatiju zaljubljenost u popularnoj književnosti, onu Romea i Julije. Zajedno s Ramonom Generom posjetit ćemo Veronu, zavičaj tog bezvremenog Shakespearevog para, kako bismo otkrili da je ljubav jedna od najmoćnijih pokretačkih snaga u umjetnosti. Ta je emocija prisutna u životu i umjetnosti Sandra Botticellija i Marca Chagala, ali i tema glasovitih djela poput Rodinovog "Poljupca".
Psihoanalitičarka Philippa Perry pružit će nam svoj manje romantični i stručniji uvid, koji potvrđuje da u ljubavi ima više kemije nego što bismo to željeli priznati. Upravo poput Nemorina ili Benjamina Brittena, svi smo mi, u nekom trenutku, osjetili one poznate leptiriće u trbuhu. Ljubav je golema i strahovito složena, ona je čudo o kojemu je ovisna i umjetnost. Jer, koliko god da ju je teško opisati riječima kao što je to učinio Shakespeare, ona je jedinstvena emocija, ludilo kojeg ne bismo smjeli odreći.

Fotografije

Ovo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: ZaljubljenostOvo je umjetnost: Zaljubljenost

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.