poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Sa gostom Kulturnog dnevnika, Igorom Marojevićem, pričamo o njegovoj novoj knjizi „Roman o pijanstvima" i o Sajmu knjiga.
U novoj zgradi teatra u Vranju počeli su "Borini pozorišni dani", najstariji pozorišni festival na jugu Srbije.
Izdvajamo događaje koji su obeležili četvrti dan 64. Sajma knjiga.
Na Džez festivalu predstavljena je srpska scena, a pijanista Marija Bajalica, na koncertu u Kolarčevoj zadužbini, osim stranih, izvodila je i dela naših kompozitora.
Svečano je otvoreno 12. međunarodno izdanje Festivala savremenog plesa i performansa "Kondenz".
Vodimo vas u Pariz, u sedište Uneska, gde je Emir Kusturica održao predavanje "Kultura i raznolikost" i koncert grupe "No smoking orchestra". Prisustvovali su delegacija iz Srbije i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.