SADRžAJ

Što je to poduzetništvo u znanosti i obrazovanju, a što u realnom sektoru? Što znanstvenik radi u poduzetništvu? Svaštarenje, prilagodba ili jedini mogući put? Stjepan Orešković redoviti je profesor u trajnom zvanju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, istraživač, predavač i profesor na nizu svjetski poznatih sveučilišta (od Harvarda do Sorbonne) te menadžer međunarodnih projekata i akademskih institucija. Autor je ukupno 156 recenziranih članaka, knjiga i poglavlja u knjigama pa bi slučajni promatrač rekao da je znanstvenik koji se ne stigne baviti praktičnim gospodarstvom i poduzetništvom. No, priča je sasvim drugačija. Prije 12 godina napravio je veliki zaokret u životu i postao značajan suvlasnik "M+ grupe", kompanije uvrštene na Zagrebačkoj burzi, koja zapošljava više od 2.200 ljudi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, a u 2018. godini ostvarila je 215 milijuna kuna prihoda. Rade za 58 stranih tržišta, a u njihovoj dokapitalizaciji na Zagrebačkoj burzi sudjelovala su četiri hrvatska mirovinska fonda.

Urednik: Željko Kardum

Fotografije

Druga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga strana

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.