SADRžAJ

Snažna ljubavna priča koja se odvija u Srbiji nakon Balkanskih ratova, u razdoblju velikih društvenih promjena, već u prvoj epizodi dočarava život glavnog grada tog doba.
Kroz spoj ljubavnih i povijesnih žanrova upoznajemo tri obitelji - Stanimirović, Ružić i Bauman. Na početku serije, glavni lik Nikola Stanimirović, kojeg maestralno glumi Miloš Đurović, vraća se u svoj obiteljski dom kao pobjednik iz Balkanskih ratova. Dočekuju ga ponosna majka Jelka (Tatiana Venčelovski), otac Stojan (Aleksandar Srećković Kubura), ugledni beogradski odvjetnik koji se bavi politikom, i mlađa sestra Milica (Andrea Ržaničanin). Očekuje ga i njegova zaručnica Teodora Ružičić (Mina Milićević), sestra njegovog najboljeg prijatelja i ratnog suborca ​​Petra (Ljubomir Bulajić) te kći ambicioznog časnika kraljeve vojske i "crnca" koji je sudjelovao u majskoj puč, Jovan Ružičić (Bojan Lazarov). Povratkom u rodni grad kao hrabri časnik koji se istaknuo u ratu, Nikola dobiva službu u četi mladog regenta Aleksandra Prvog Karađorđevića (Mihajlo Jovanović), a prvi zadatak mu je biti uz njega za vrijeme bala u kojem Srbija slavi povratak dijela teritorije osvojene pobjedom u Balkanskom ratu. Njegov prvi radni dan donosi velike promjene u njegovom životu. Na bal stižu svi uglednici toga doba, a s njima i predstavnici Austro-Ugarske monarhije, obitelj Bauman - Otto (Dragan Marijanović), austrijski vojni ataše, predstavnik tvrdolinijaške austrijske politike koju su predstavljali Car Franjo Josip I. i njegova supruga srpskog podrijetla Marija (Nina Grahovac) te njihova lijepa, samosvjesna, inteligentna, obrazovana i po mnogočemu netipična djevojka za to vrijeme - Sofija Bauman (Ivana Dudić). Samo jedan pogled zapalit će srca Nikole i Sofije, a sve društvene stege i moralne norme bit će preuske za ljubav koja se među njima rađa.

Fotografije

Crveni mesecCrveni mesecCrveni mesecCrveni mesecCrveni mesecCrveni mesecCrveni mesecCrveni mesec

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.