poster

Oko ekonomije: Udari drona na crno zlato

Oko magazin (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Tenzije na Bliskom Istoku povećale cenu nafte.
Nova svetska politička, ali i ekonomska kriza na vidiku. Cena nafte porasla je u jednom danu za 20 odsto zbog straha za globalne zalihe i rasta tenzija na Bliskom istoku nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, najvećem svetskom izvozniku nafte. To je bio najveći skok cene u jednom danu još od 1991. i krize u Golfskom zalivu.
Ovo je otvorilo ionako goruće pitanje - odnos Amerike i Irana jer je Vašington optužio Teheran da je kriv za te napade, iako je odgovornost preuzeli jemenski Huti.
Vašington, snažan saveznik Rijada, vodi oštru politiku protiv Irana kojom pokušava da primora Teheran da ponovo pregovara o većim ograničenjima na nuklearni program, da ograniči balistički program i da prestane da podržava regionalne snage.
Rast tenzija postaje globalni problem - hoće li Tramp da udari na Iran i kako će se to odraziti ne samo na cenu nafte, već na političke i ekonomske odnose.
O mogućim posledicama govore gosti Oka ekonomije: profesor Beogradske bankarske akademije Ismail Musabegović, politički analitičar Obrad Kesić, stručnjak za Bliski Istok Momir Turudić i generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Tomislav Mićović.
Emisiju vodi i uredjuje Vesna Damjanić.

Fotografije

Oko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlatoOko ekonomije: Udari drona na crno zlato

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.