SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Nevidljiva revolucija nano tehnologije već djeluje u našim životima ... U prvoj epizodi serijala „Nano revolucija“ profesor Jim Gimzewski iz UCLA uvodi nas u svijet nanomaterijala: od fotokatalitičkih prevlaka kojima se prekrivaju zidovi i prozori, tako da se automatski čiste, do umjetnih nano vlakna koja su jača, ali lakša od čelika.
U drugoj epizodi vidimo kako nano uređaji mogu omogućiti automatizaciju rutinskih laboratorijskih ispitivanja. Oni mogu isporučiti aktivni tretman izravno pogođenim stanicama, a to znači manje nuspojava s povećanom učinkovitošću. Postoji medicinska budućnost u kojoj stalni nano-uređaji mogu lutati tijelom radi praćenja i pružanja rane dijagnoze i poduzimanja mjera protiv bolesti.
U trećoj epizodi „Nano revolucije“ nazvanoj „Hoće li nano spasiti planetu“, susrećemo znanstvenike koji vjeruju da je nanotehnologija možda ključ za prevazilaženje ekoloških problema biosfere.

Fotografije

Nano revolucija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.