Fudbal - Super UEFA kup: Liverpul - Čelsi


Ocjena korisnika: 1/10

SADRžAJ

Još pre nego što je krenula lopta sa centra u finalnim mečevima Lige šampiona i Lige Evrope, znalo se da će na početku nove sezone u borbi za prvi evropski trofej biti dva engleska kluba.
Liverpul je osvojio titulu prvaka Evrope, dok je u onom malo slabijem takmičenju Čelsi podigao pehar. Tako će prvi put u skoro 50 godina istorije Superkupa, snage na terenu odmeriti dva Premierligaša.
I jedni i drugi imali su zvaničan početak sezone u vikendu za nama, i bili su potpuno različiti. Liverpul je lagano slavio protiv Norvica, sa četiri gola u mreži rivala, dok je Čelsi takođe brojao do četiri, ali u svojoj mreži.
Iako su protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu odigrali solidnu utakmicu i nisu zaslužili ovako ubedljiv poraz, timu Frenka Lamparda neće biti lako da se na pravi način oporavi za utakmicu sa Liverpulom. Ohrabruje očekivani povratak Kantea i Vilijana u tim posle povreda.
Na drugoj strani, Liverpul sa dobrim rezultatom na premijeri u novoj sezoni putuje po novi trofej, mada i Jirgen Klop ima razloga za glavobolju, najviše zbog povrede prvog čuvara mreže Alisona Bekera. Ono sto raduje navijače tima sa Enfilda je povratak u grad u kojem su pre 14 godina osvojili svoj peti "ušati pehar".
Istambul će uvek biti u srcima "Redsa" posle onog čuvenog finala protiv Milana.
Ovoga puta se utakmica igra na novom Bešiktaš park stadionu, koji će, to nema nikakve sumnje, biti ispunjen navijačima u crvenom i plavom.
Superkup Evrope, Liverpul - Čelsi, sreda u 21.00 čas Prvi program RTS-a. Komentator Miloš Krivokapić.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.