SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

„Soundtracks: Pjesme koje su obilježile povijest“ dokumentarni je serijal u osam nastavaka koji istražuje glazbu povezanu s najznačajnijim trenucima u povijesti.

Svaka epizoda pokriva tragediju, trijumf ili početak određenog pokreta - te glazbu koja je isti definirala. Ovo su pjesme koje su nas ujedinile i razdvajale, pjesme koje su nam se obraćale na individualnom, ali i na društvenom nivou. Od marša na Washington pa sve do pobune u Stonewallu, preko slijetanja na Mjesec pa sve do uragana Katrina - glazba je igrala integralnu ulogu u slavljenju, kritici ili jačanju ovih seizmičkih trenutaka u našoj kolektivnoj svijesti.

Najznačajniji trenuci naše povijesti u ovom dokumentarnom serijalu otkriveni su kroz ikonske i rijetke arhivske snimke popraćene intervjuima s nekim od najslavnijih glazbenika, novinara i povjesničara u posljednjih šezdeset godina.

Fotografije

Soundtracks: Pjesme koje su obilježile povijest
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.