SADRŽAJ

Gošća Kulturnog dnevnika je Ana Ristović, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja. Povod je njena nova knjiga poezije "Ruke u rukama".
Za Kulturni dnevnik govori glumica Mirjana Karanović, dobitnica Sterijine nagrade za ulogu u predstavi M.I.R.A, a nedavno i nagrade za najbolju glumicu na Viminacijum festu.
U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, na izložbi Vajarske sekcije ULUS-a, promovisan je katalog i dodeljene su nagrade, a gost iz Hrvatske, Josip Pino Ivančić, izveo je svoj Rekvijem za performans.
Gen: intimna istorija naslov je knjige autora Sidarte Mukardžija, koja je proglašena za najbolju na Festivalu Šta čitaš.
Predstavljamo Miloša Čolovića, mladog kontrabasistu, studenta Džez akademije u Gracu. On je tokom prethodne godine bio jedini evropski učesnik na takmičenju kontrabasista u Americi.
Objavljen je program 26. Festivala evropskog filma, koji na Paliću počinje 20. jula. Vodimo vas u Beč, gde je u Galeriji Hilger otvorena izložba mladog islandskog slikara Ulfura Karlsona.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Olivera MiloševićMontažer Goran MijićRealizator Marija Sredojević

Fotografije

Kulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Žrtva (2011)

  ponedjeljak
  image
  Policajac na tajnom zadatku nehotično se upliće u poslove s narkomafijom kada mu mladi dezerter trgovine drogom ostavlja svoju petogodišnju sestru na čuvanje.
 • Sweeney (2012)

  ponedjeljak
  image
  Avanture vrhunske policijske jedinice koja se nosi sa zločinima i životom na jedinstven način. Kad mu londonsko podzemlje smjesti i zatoči ga, vođa jedinice Jack...
 • Šangajski vitezovi (2003)

  ponedjeljak
  image
  Akcijska komedija. Na prijelazu 19. i 20. stoljeća lord Rathbone i njegovi kineski pomagači provaljuju u Zabranjeni grad te kradu carski pečat, a njegova čuvara...
 • Ljudi u crnom 3 (2012)

  ponedjeljak
  image
  Agent J putuje u prošlost, u 1969., gdje se udruži s mlađom verzijom agenta K-a kako bi zaustavili zla izvanzemaljca koji ima namjeru uništiti budućnost. U LJUDI...
TOP LISTE

Prijavi se