poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gošća Kulturnog dnevnika je Ana Ristović, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja. Povod je njena nova knjiga poezije "Ruke u rukama".
Za Kulturni dnevnik govori glumica Mirjana Karanović, dobitnica Sterijine nagrade za ulogu u predstavi M.I.R.A, a nedavno i nagrade za najbolju glumicu na Viminacijum festu.
U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, na izložbi Vajarske sekcije ULUS-a, promovisan je katalog i dodeljene su nagrade, a gost iz Hrvatske, Josip Pino Ivančić, izveo je svoj Rekvijem za performans.
Gen: intimna istorija naslov je knjige autora Sidarte Mukardžija, koja je proglašena za najbolju na Festivalu Šta čitaš.
Predstavljamo Miloša Čolovića, mladog kontrabasistu, studenta Džez akademije u Gracu. On je tokom prethodne godine bio jedini evropski učesnik na takmičenju kontrabasista u Americi.
Objavljen je program 26. Festivala evropskog filma, koji na Paliću počinje 20. jula. Vodimo vas u Beč, gde je u Galeriji Hilger otvorena izložba mladog islandskog slikara Ulfura Karlsona.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Olivera MiloševićMontažer Goran MijićRealizator Marija Sredojević

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vesti

    image
    Otkrivamo kako se menjaju Srbija i svet. Pričamo o temama koje nas sve zanimaju. Osnovni zadatak naše Informativne redakcije jeste brzo, kvalitetno, pošteno i...
  • Pravi smjer

    image
    Pravi smjer je emisija u kojoj između ostalog pokušavamo podizati svijesti javnosti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom, te promicati i poštivati...
  • Connect the World (2010)

    image
    Connect the World vodeći je program vijesti i aktualnih događanja.
  • Tagesthemen (1978)

    image
    A German news show on the public television broadcaster ARD with the latest reports of the day in the fields of politics, economy, science, culture and sports as...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.