SADRŽAJ

Gošća Kulturnog dnevnika je Ana Ristović, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja. Povod je njena nova knjiga poezije "Ruke u rukama".
Za Kulturni dnevnik govori glumica Mirjana Karanović, dobitnica Sterijine nagrade za ulogu u predstavi M.I.R.A, a nedavno i nagrade za najbolju glumicu na Viminacijum festu.
U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, na izložbi Vajarske sekcije ULUS-a, promovisan je katalog i dodeljene su nagrade, a gost iz Hrvatske, Josip Pino Ivančić, izveo je svoj Rekvijem za performans.
Gen: intimna istorija naslov je knjige autora Sidarte Mukardžija, koja je proglašena za najbolju na Festivalu Šta čitaš.
Predstavljamo Miloša Čolovića, mladog kontrabasistu, studenta Džez akademije u Gracu. On je tokom prethodne godine bio jedini evropski učesnik na takmičenju kontrabasista u Americi.
Objavljen je program 26. Festivala evropskog filma, koji na Paliću počinje 20. jula. Vodimo vas u Beč, gde je u Galeriji Hilger otvorena izložba mladog islandskog slikara Ulfura Karlsona.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Olivera MiloševićMontažer Goran MijićRealizator Marija Sredojević

Fotografije

Kulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Dan u životu (2009)

  danas
  image
  U ovoj žestokoj urbanoj drami smještenoj u svijet rapa uz upečatljivu glazbu legendarnog Stickyja Fingaza, zla krv između dvije zločinačke obitelji, prerasti će u...
 • Izgubljeni put (2016)

  danas
  image
  John (Josh Duhamel) surovi je sitni lopov koji bježi od grešne prošlosti. Na putu mu se nađe Louis (Josh Wiggins), tinejdžer bez roditelja, koji nevoljko postaje...
 • Ubojiti hitac (2015)

  danas
  image
  Film prati putovanje Johna i Colt, dvoje revolveraša i ponekad ljubavnika, na paralelnim, ali vrlo različitim putovanjima kroz ilegalni svijet kulture dvoboja.
 • Danteov vrh (1997)

  danas
  image
  Pierce Brosnan glumi u velikom hitu o idiličnom gradu kojem zaprijeti dugo vremena uspavani vulkan. Kao da su se otvorila vrata pakla kad vulkan erumpira,...
TOP LISTE

Prijavi se