Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 4

SADRžAJ

Laureat Nagrade za životno djelo "Viktor Kovačić", koju dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata, u 2014. godini je arhitekt Dragomir Maji Vlahović. Riječ je o osebujnom autoru koji se na hrvatskoj arhitektonskoj sceni afirmirao nizom obiteljskih kuća, spajajući funkcionalizam moderne arhitekture s postmodernističkim tendencijama te japanskom prostornom koncepcijom. Njegova je pedagoška predanost i posvećenost studentima na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu ostavila znatan trag na generacije "Zagrebačke škole arhitekture". Uz profesora Dragomira Majija Vlahovića o njegovu opusu, na primjerima Indigo plave, Monokromne te Crne kuće, kao i auri "učitelja", govore arhitekti Ivana Ergić i Luka Korlaet s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Krešimir Damjanović, dobitnik prestižne nagrade Shinkenchiku u Japanu.
Urednica serije za HRT: Tanja Kanceljak

Fotografije

Točka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitektura

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.