SADRžAJ

Meteorska karijera Berta Sterna, izvornog momka s Madisona, započela je u magazinu Look, gdje je radio kao dostavljač. U tom magazinu postao je blizak prijatelj s mladim fotografom Stanleyem Kubrickom. Radeći na kampanji za Smirnoff te na Kubrickovom čuvenom filmu „Lolita“, Sternova karijera poklopila se sa zlatnim dobom oglašavanja, čime je postao uspješan fotograf već s 25 godina, tražen u aveniji Madison, u Hollywoodu, kao i na međunarodnoj modnoj sceni.
Zajedno sa Irvingom Pennom i Richardom Avedonom, Stern je stvorio koncept fotografa kao zvijezde. Fotografirajući najljepše žene na svijetu kao što su Jean Shrimpton, Suzie Parker, Audrey Hepburn, Bridget Bardot, Twiggy, Sophia Loren, Liz Taylor i Marilyn Monroe, klinac iz Brooklyna živio je životom iz snova.
„Bert Stern: Izvorni momak s Madisona“ priča je o samoukom fotografu, njegovom spektakularnom uspjehu, padu i ponovnom usponu. Ova priča istražuje kreativnost, slavne osobe i želju kroz život čovjeka koji je imao sve što je želio. Skoro sve.

Fotografije

Bert Stern: Izvorni momak s Madisona
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.