SADRžAJ

Dana 9. ožujka 1953. u Moskvi se dogodio pogreb Josifa Staljina, kada je oko pet milijuna Rusa platilo posljednji pozdrav jednom od najvećih kriminalaca u povijesti čovječanstva.
Revolucionar kojem su nedostajali i stas i karizma, na vlast je došao gotovo slučajno, a njegova 30-godišnja vladavina dovela ga je do statusa jednog od najmakijavelskijih i najkrvožednijih diktatora svih vremena. Čovjek koji je inzistirao da ga se zove ‘Ocem naroda’, masakrirao je svoje sunarodnjake te bio odgovoran za smrt više od 20 milijuna ljudi.
No uskoro je zaboravio svoju prethodnu ideologiju te nemilosrdno, i riječju i djelom, gazio svakoga tko mu se suprotstavio.
Njegovi popravni radni logori zvani ‘gulagi’ pretvorili su 18 milijuna Rusa u robove. On ne samo da je ubijao svoje protivnike već i najbolje prijatelje, a ponekad i članove obitelji. Njegova okrutnost nije imala granica.
Bogat, remasteriran arhivski materijal u boji, uglavnom dosad neobjavljen, uz brojne dokumente, čak i osobne Staljinove, donosi priču o čovjeku koji je tijekom ‘gorućeg’ povijesnog razdoblja san pretvorio u noćnu moru…

Fotografije

Staljin u boji
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.