SEZONA: 1

EPIZODA: 3 - Majmuni

SADRžAJ

Jedan dan u Australiji
Australski su krajolici među najstarijima u svijetu, kao posljedica geološke povijesti našeg planeta i 'micanja' kontinenata. Budući da je četrdeset milijuna godina izoliran od ostatka svijeta, taj golem otok krasi jedinstven svijet biljaka i životinja: većina vrsta ne može se pronaći nigdje drugdje na Zemlji. To srce divljine svakako vrijedi posjetiti.

Jedan dan u prašumi
Kada proljeće pokaže svoje lice, čeznemo za prirodom i selom. Bujno zelenilo, opojni miris cvijeća, svjež zrak, blago svjetlo - to nam uistinu treba. Dakle, put pod noge i idemo. Slijedimo put do šume i polja da vidimo kako se priroda vraća u život.
Koji je prvi trag, najočitiji znak da je stiglo proljeće? Ptice pjevaju. Njihov pjev čujemo od prvih sekundi filma, a zatim ih promatramo u njihovim najvažnijim godišnjim aktivnostima - zavođenje, parenje, savijanje gnijezda... No prije toga, ušetajmo u šumu da se upoznamo s njezinim najlegendarnijim stanovnikom - crvenim jelenom.

Majmuni
Na prvi bismo pogled mogli pomisliti da svi majmuni na ovom svijetu imaju iste navike i preokupacije - jedu, spavaju, jedni drugima uklanjaju uši, prepiru se oko svega... No ako im se približimo, otkrit ćemo suptilne razlike među vrstama - u stilu života, prehrambenim navikama, međusobnim odnosima, kao i seksualnim potrebama.
Ova epizoda prati četiri obitelji iz reda primata u njihovoj svakodnevnoj rutini - Babune u Keniji, Gibraltarske majmune u Maroku, Makakije u Japanu te Orangutane na Borneu.
Mozaik njihovih malih priča čini veliku povijest majmunske vrste.

Jedan dan u savani
Afrička savana - svijet gdje vladaju nemilosrdni grabežljivci, a biljojedi pokušavaju pobjeći od opasnosti. Ipak, bili predatori ili preživači, sve te životinje provode puno vremena održavajući svoje 'društvene odnose'. Jedi da ne bi bio pojeden, nije jedino pravilo njihova postojanja. Njihov život uvelike je bogatiji nego što bismo ikad mogli zamisliti. Jedan dan s njima u nacionalnom parku i prirodnom rezervatu Masaï Mara u jugozapadnoj Keniji, pružit će pravi dojam s 'prve linije' njihova života.

Fotografije

Ljubav je u divljini
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.