poster

Romano Bolković - 1 na 1: Davor Runje

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

SADRžAJ

Davor Runje softverski je inženjer, računalni znanstvenik i serijski poduzetnik s dvadesetogodišnjim iskustvom u visokoj tehnologiji. Nakon dvije uspješno izgrađene i prodane tvrtke, njegov najnoviji poduzetnički poduhvat je startup ZASTI, međunarodne tvrtke za AI, koji uspješno surađuje na projektima umjetne inteligencije s kompanijama kao što su Airbus, Maersk i Lloyd's of London.
Osvojio je brojne strukovne nagrade uključujući jednu zlatnu i dvije srebrna nagrade Effie, tri Best in show MIXX nagrade i dvije kampanje u top 25 na BalCannes reviji...
Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s kolegama s FER-a osnovao startup Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - zajedno s WinAMP-om ključnom tehnologijom kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju Napstera - popularnog servisa za online razmjenu glazbe.
ZASTI je postigao veliki uspjeh u Lloyd's Innovation Labu, gdje su odabrani kao jedan od 10 najboljih startupova.
S Davorom Runjom razgovaramo o razlozima recentnog rasta područja umjetne inteligencije, o tome što je realnost, a što san AI područja, ima li mjesta za male uz velike tvrtke i države koje dominiraju tim područjem, o strahu od AI, kako se postaje stručnjak za AI i dr.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor RunjeRomano Bolković - 1 na 1: Davor Runje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Šampanjac sa Jasminom Anom

    image
  • Rano jutro

    image
    Jutarnji program Happy TV.
  • Bujica

    image
    Bujica je televizijska emisija koja se emitira tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Autor, urednik i voditelj emisije je Velimir Bujanec.
  • Fokus (2019)

    image
    Društveni, dnevno-politički i ekonomski događaji ali i najnovija dešavanja u oblasti kulture, medija i sporta koja su važna za Srbiju, region i svet. "Fokus" se...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.