SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Ljeti krška zabiokovska dolina zapadno od Vrgorca žeđa i vapi za dobrom kišom, a kad obilne kiše počnu padati, nastaju nove nevolje. Krško polje Bunina poplavi, a selo Kokorići tjednima ostaje okruženo vodom. Cilj istraživanja Stipe Božića je krški fenomen jame estavele Betina koja tu vodu u kišnom razdoblju izbacuje. Tada se u vrše lovi slatkovodni ugor koji nema veze s morskim srodnikom. Ronioci se spuštaju 41 metar duboko u tamnu vodu Betine. Time se utvrđuje da je dno jezera najmanje 20 metara ispod morske razine. Mještani Kokorića su zadovoljni jer su konačno dobili potvrdu da vode pod njihovim nogama ima u izobilju.

TRAJANJE: 30 min

Fotografije

Krš i more: Žeđ i poplaveKrš i more: Žeđ i poplave

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • Gastarbajterske priče

    image
    Serija "Gastarbajterske priče" reditelja Mladena Đorđevića. U pitanju je 16 epizoda od po 50-tak minuta koje će se baviti životom gastarbajtera na relaciji Srbija...
  • Brzina ubija (2012)

    image
    Watch natural instinct in action, and see a myriad of animals kill and be killed
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.